Συστατικό
📦 Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των €50
Συστατικό
Το κακαόδεντρο (Theobroma cacao) αναπτύσσεται σε ζεστά, υγρά δάση κοντά στον Ισημερινό. Αποδίδει μεγάλους σκούρους κόκκινους ή κίτρινους λοβούς που περιέχουν έως και 50 σπόρους ο καθένας, επικαλυμμένους με μαλακή, βρώσιμη σάρκα. Οι σπόροι, που ονομάζονται επίσης κόκκοι κακάο, καλύπτονται για να ζυμωθούν και στη συνέχεια ξηραίνονται. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, χάνουν την όξινη γεύση τους και αναπτύσσουν το γνώριμο άρωμα σοκολάτας.
Για την παρασκευή βουτύρου κακάο, οι κόκκοι καθαρίζονται, ξηραίνονται και ψήνονται και στη συνέχεια αλέθονται σε μια παχύρρευστη πάστα που ονομάζεται λικέρ σοκολάτας. Το λικέρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έχει για την παρασκευή σοκολάτας ή να υποβληθεί σε υψηλή πίεση για να διαχωριστεί η σκόνη κακάο από το βούτυρο. Ένα επιπλέον βήμα μπορεί να πραγματοποιηθεί για την απόσμηση του βουτύρου. Αυτό συμβαίνει συχνά για τη χρήση του στα καλλυντικά, καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει τα άλλα αρώματα ενός προϊόντος. Η σκόνη, η οποία περιέχει σχεδόν όλο το άρωμα και τη γεύση του κακάο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθαρή ή να υποβληθεί σε εκχύλιση με διαλύτη για να ληφθεί ένα αρωματικό απόλυτο.
Το 2017, κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένας νέος τύπος σοκολάτας, που ονομάζεται ruby cocoa. Έχει σκούρο ροζ χρώμα, λόγω μιας ειδικής ποικιλίας κακαόδεντρων που παράγουν κόκκους σε χρώμα ρουμπινί.
Οι πηγές ποικίλλουν ανάλογα με το συστατικό, αλλά διασφαλίζουμε ότι δεν περιλαμβάνουν ποτέ παιδική εργασία. Η ομάδα αγορών της Lush προσπαθεί πάντα να κάνει αγορές που συμβάλλουν στην ευημερία των ανθρώπων και στην αναγέννηση του πλανήτη. Για να μάθετε περισσότερα για κάθε έναν από τους προμηθευτές κακάο, περιηγηθείτε στη λίστα συστατικών του προϊόντος Lush και κάντε κλικ σε αυτά που σας ενδιαφέρουν. Αυτό θα πρέπει να σας μεταφέρει σε μια σελίδα γεμάτη λεπτομέρειες!
Το καλάθι σας είναι άδειο
Ας το διορθώσουμε αυτό
Η λίστα σου είναι άδεια