Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλώς ορίσατε

Παρακαλώ login ή εγγραφείτε

Συστατικό

 Κανέλα


BENEFITS :

Κάνει κρύο έξω. Η άκρη της μύτης σας είναι παγωμένη, ο ουρανός είναι γκρίζος, και θα σας χρειαζόταν κάτι παρηγορητικό και ζεστό. Λοιπόν, να η κανέλα!

Τι είναι η κανέλα;

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που συλλέγεται από το Cinnamomum verum, που ονομάζεται επίσης «αληθινό δέντρο κανέλας». Είναι ένα αειθαλές δέντρο που μοιάζει με θάμνο και ανήκει στην οικογένεια των δαφνών, και θεωρείται ιθαγενές στη Σρι Λάνκα και την Ινδία. Τα φύλλα και ο εξωτερικός φλοιός του είναι αρωματικά, αλλά το εσωτερικό του δέντρου είναι αυτό που είναι πιο περιζήτητο. Πράγματι, περιέχει έναν αρωματικό εσωτερικό φλοιό που ξεφλουδίζεται εύκολα και σε λεπτές στρώσεις. Αυτά τα πολύτιμα φύλλα δένονται και αφήνονται να στεγνώσουν, ώστε να σχηματίσουν το καφέ δημιούργημα που γνωρίζουμε. Μπορεί επίσης να πωληθεί σε μικρά κομμάτια ή σε σκόνη.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το δέντρο κανέλας! Παραδοσιακά, ο τεμαχισμένος εξωτερικός φλοιός χρησιμοποιείται για να γεμίσει τια κομμάτια κανέλας. Ο φλοιός, τα φύλλα και τα μπουμπούκια ανθέων μπορούν επίσης να αποσταχθούν για να παραχθούν αιθέρια έλαια διαφορετικής έντασης.

Ποια είναι τα οφέλη της κανέλας στα καλλυντικά;

  • Το ζεστό και πικάντικο άρωμα αναζωογονεί. Για μερικούς, είναι εμβληματικό των χειμερινών εορτασμών, για άλλους, είναι αφροδισιακό!
  • Έχει ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες, ιδανικές για την περιποίηση του δέρματος, του σώματος και της στοματικής υγιεινής.
  • Ανάλογα με τη συγκέντρωση, μπορεί να έχει θερμαντική επίδραση στο δέρμα όταν εφαρμόζεται τοπικά, βοηθώντας στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην ενεργοποίηση των κουρασμένων μυών.

Δίνει μια πικάντικη νότα στα πράγματα

Η κανέλα ήταν κάποτε ένα από τα σπανιότερα και πιο ακριβά είδη στο εμπόριο μπαχαρικών. Οι ισχυρές αντιμικροβιακές της ιδιότητες είχαν παρατηρηθεί από τους αρχαίους Αιγύπτιους, οι οποίοι τη χρησιμοποιούσαν για ταρίχευση και για τη συντήρηση των τροφίμων τους. Ήταν πολύτιμη κατά την αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα για να αρωματίζει τα τρόφιμα, σε θρησκευτικές τελετές, ως φάρμακο ή άρωμα... και αυτό δεν έχει αλλάξει σήμερα! Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένα μέρη του κόσμου τη θεωρούν περισσότερο ως μπαχαρικό για αλμυρά πιάτα, ενώ άλλα τη συνδυάζουν με γλυκά.

Το καλάθι σας

Το καλάθι σας είναι άδειο
Ας το διορθώσουμε αυτό

Η λίστα των αγαπημένων σου