Πώς να χρησιμοποιήσετε τη χέννα

Συγγραφέας

Milly Ahlquist

Η χέννα δεν είναι απλώς η βαφή των χίπηδων με την οποία πειραματίστηκε η μαμά σου στη δεκαετία του '70. Είναι η επιλογή μιας φυσικής βαφής μαλλιών για όποιον θέλει χρώμα, στιλπνότητα και ζωντάνια, χωρίς να καταστρέψει τα μαλλιά. Ο συνιδρυτής της Lush, Mark Constantine, δημιούργησε τα μοναδικά μείγματα της Lush μετά από δεκαετίες εμπειρίας πάνω στη βαφή μαλλιών, και η συνιδρύτρια Helen Ambrosen τα αναπροσάρμοσε σε εύχρηστες πλάκες με βούτυρο κακάο που χαρίζουν όμορφα αποτελέσματα.


Πριν βάλετε μπρος το βραστήρα, διαβάστε αυτές τις Συχνές Ερωτήσεις για να δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την απόκτηση της επιθυμητής απόχρωσης με τη χέννα της Lush.

Πώς να εφαρμόσετε τη χέννα της Lush

Αφού έχετε πραγματοποιήσει μια δοκιμή πάνω σε μια τούφα σας κι αξιολογήσατε το αποτέλεσμα, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Εδώ θα βρείτε ακριβώς ό,τι χρειάζεστε:

  • Την πλάκα χέννας που επιλέξατε (πάνω από μία πλάκα αν έχετε πολύ μακριά μαλλιά και πυκνά).
  • Κάποιον να σας βοηθήσει αν είναι εφικτό.
  • Ένα ζευγάρι γάντια.
  • Ένα bain-marie (ή ένα πυρίμαχο μπολ ή κατσαρόλα) και μια κουτάλα.
  • Ένα μέρος εύκολο να καθαριστεί (προτείνουμε το μπάνιο ή την κουζίνα με εφημερίδες στο πάτωμα).
  • Κοκαλάκια για να χωρίσετε τα μαλλιά.
  • Σκουρόχρωμες πετσέτες και ρούχα για εσάς και τη φίλη σας.
  • Σαμπουάν και conditioner κι ένα προστατευτικό βάλσαμο όπως το Ultrabland ή το Ultrabalm.
  • Ένα πλατύ πινέλο για την εφαρμογή (προαιρετικά).
  • Ένα σκουφάκι του ντουζ ή μεμβράνη περιτυλίγματος για ένα πιο ζωντανό αποτέλεσμα.


Η χέννα εφαρμόζεται καλύτερα με λίγη βοήθεια από έναν φίλο, ειδικά εάν αλλάζετε το χρώμα σας πιο ριζικά, αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας - απλώς διαθέστε επιπλέον χρόνο.


Βήμα 1: Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι καθαρά και χωρίς προϊόντα styling. Φορέστε σκούρα ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν και εφαρμόστε το Ultrabalm ή το Ultrabland γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και στα αυτιά για να αποφύγετε τους λεκέδες. Μαζέψτε τα μαλλιά σας πάνω, αφήνοντας ένα τμήμα στο πίσω μέρος.

Βήμα 2: Ετοιμάστε τη χέννα σας. Κάθε πλάκα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι αρκετή για μαλλιά μεσαίου μήκους αλλά και μακριά, οπότε τα πιο κοντά μαλλιά θα χρειαστούν λιγότερη ποσότητα και τα πολύ μακριά μαλλιά θα χρειαστούν περισσότερη. Σπάστε τα τμήματα προσεκτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθετήστε το στο πυρίμαχο μπολ σας.

Βήμα 3: Προσθέστε λίγο ζεστό νερό στην κατσαρόλα και τοποθετήστε το πυρίμαχο μπολ επάνω, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό σταδιακά. Κάθε κύβος απαιτεί περίπου 100 ml νερού, το οποίο πρέπει να προστεθεί αργά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έως ότου έχετε μια πάστα που μοιάζει με λιωμένη σοκολάτα.

Βήμα 4: Εφαρμόστε τη χέννα σας σε τμήματα ξεκινώντας από το πίσω μέρος του κεφαλιού προς τα εμπρός και από τις ρίζες προς τα κάτω, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή τα χέρια σας. Η χέννα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διεισδύσει στα νεότερα μαλλιά που βρίσκονται στις ρίζες από ότι στις πιο πορώδεις άκρες, οπότε αυτή η τεχνική επιτρέπει μια πιο ομοιόμορφη εφαρμογή και καλύτερη κάλυψη. Ακόμα κι αν έχετε χρησιμοποιήσει πινέλο, ίσως θελήσετε να τελειώσετε με τα χέρια (φορώντας γάντια) για να καλύψετε πραγματικά τα μαλλιά.

Βήμα 5: Εάν χρησιμοποιείτε τη Rouge ή τη Marron και θέλετε ένα πιο κόκκινο, πιο ζωντανό αποτέλεσμα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μεμβράνη ή ένα σκουφάκι του ντουζ. Αυτό ζεσταίνει έτσι τα μαλλιά και βοηθά το κόκκινο χρώμα της χέννας να αναπτυχθεί πλήρως. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει τη Brun ή τη Noir και θέλετε ένα πιο σκούρο χρώμα, αφήστε τα μαλλιά εκτεθειμένα για να οξειδωθεί πλήρως το indigo. Ένα ζεστό μπάνιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το χρώμα σας να αναπτυχθεί. Όταν η χέννα εφαρμόζεται εκ νέου θα πρέπει να παραμείνει στο κεφάλι για περίπου δύο ώρες, αλλά αν απλά συμπληρώνετε με επιπλέον στρώση μπορεί να διαρκέσει λιγότερο χρόνο.

Βήμα 6: Ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας με σαμπουάν αφαιρώντας τη χέννα (μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία), στο μπάνιο. Ξεβγάλτε μέχρι να τρέχει καθαρό νερό.

Μπορείτε να εφαρμόσετε κι άλλη στρώση χέννας μόλις έχουν στεγνώσει τα μαλλιά αν είναι μέρος μιας εφαρμογής με δύο μέρη ή μπορείτε να περιμένετε λίγο. Η χέννα και το λουλακί συνεχίζουν να εξελίσσονται μέσα στις επόμενες μέρες κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει λίγο από το αρχικό.

Θέλετε να δείτε τη διαδικασία λεπτομερώς; Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το masterclass χέννας από τον Mark Constantine, το οποίο διαθέτει πολλές βασικές πληροφορίες σχετικά με το πάθος της Lush για τη χέννα, ή επιλέξτε την απόχρωση της χέννας σας εδώ.


Ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα! Κάντε μας tag με το @lushhairlabhq στο Instagram.