Ας μιλήσουμε για τη χέννα: Συχνές Ερωτήσεις

Συγγραφέας

Milly Ahlquist

Είτε έχετε βαρεθεί τη βαφή του κουτιού, είτε αναζητάτε μια φυσική εναλλακτική λύση λόγω αλλεργίας ή απλά θέλετε ένα υγιές χρώμα για τα μαλλιά σας, η χέννα σας έχει καλυμμένους Εδώ θα βρείτε όλες τις απαντήσεις στις συχνές ερωτήσεις για τη χέννα.Όπως πολλές καλές μακροχρόνιες σχέσεις, η βαφή χέννας απαιτεί δέσμευση, αλλά μπορείτε να περιμένετε απίστευτη απόδοση χρώματος όγκο και λάμψη. Εάν σκοπεύετε να δοκιμάσετε τη χέννα, αξίζει να σκεφτείτε ρεαλιστικά τη ρουτίνα σας, είτε παραδείγματος χάρη σκοπεύετε να κάνετε περμανάντ ή να αλλάξετε τα μαλλιά σας σε μπλε τον επόμενο μήνα. Προσπαθήσαμε να απαντήσουμε σε πολλές από τις ερωτήσεις σας εδώ, ώστε να μπορείτε να κάνετε χέννα με αυτοπεποίθηση και να λατρέψετε το αποτέλεσμά σας.


Τι είναι η χέννα;

Το Lawsonia inermis είναι ένα φυτό που περιέχει μια αρχαία χρωστική ουσία στα φύλλα του που παράγει μια πλούσια, κόκκινη προς πορτοκαλί χρωστική ουσία. Η χέννα θεωρείται ευρέως πως είναι ντόπιο προϊόν της Αφρικής και της Ασίας και χρησιμοποιείται για τη βαφή των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος για χιλιάδες χρόνια.


Ποια είναι τα οφέλη της χέννας;

Από πού ξεκινάμε; Η χέννα είναι ένα από τα λίγα προϊόντα που βρίσκονται στη φύση και προσομοιάζουν την κερατίνη των μαλλιών, που σημαίνει ότι δίνει εκπληκτικό χρώμα με διάρκεια χωρίς την ανάγκη χημικής επεξεργασίας που να ‘σταθεροποιεί’ το χρώμα. Είναι επίσης ένα υπέροχο συστατικό εάν θέλετε να προσθέσετε όγκο στα μαλλιά, να αυξήσετε τη λάμψη τους και να τα κάνετε να φαίνονται όμορφα και υγιή. Είναι τόσο μια θεραπεία για τα μαλλιά όσο και φυσική βαφή (χρησιμοποιήστε την Brun σε καστανά μαλλιά για να δείτε μόνοι σας!).


Πώς λειτουργεί η χέννα;

Τα φύλλα της χέννας περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται ναφθοκινόνη: μία από τις ομάδες φυσικών χρωστικών που θεωρείται ότι είναι υπεύθυνες για την αλλαγή του χρώματος των γονιμοποιημένων φρούτων και για την προστασία των φυτών από το υπεριώδες φως, την ξηρότητα και τα έντομα.

Μια βαφή σχηματίζεται όταν οι φυσικοί πρόδρομοι στο φύλλο χέννας (γνωστοί ως hennosides) αντιδρούν σε ελαφρώς όξινες συνθήκες, όπως ο χυμός λεμονιού, και οξειδώνονται. Στη συνέχεια, η χημική ένωση lawsone δεσμεύεται με την κερατίνη στα λέπια των μαλλιών, δρώντας σαν βερνίκι αντί να διεισδύει στις ίνες της τρίχας.


Η χέννα της Lush είναι φυσική;

Οι πλάκες χέννας της Lush αποτελούνται από 100% φυσικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής ποιότητας χέννας από το Ιράν και του indigo (λουλακί) αλλά και βότανα κι αιθέρια έλαια που ωφελούν τα μαλλιά και το τριχωτό.


Ποια χρώματα είναι διαθέσιμα για να διαλέξω;

Οι πλάκες χέννας της Lush διατίθενται σε τέσσερις αποχρώσεις, από το πιο φωτεινό κόκκινο έως το σκούρο μαύρο. Μπορείτε να τις συνδυάσετε για να προσαρμόσετε το χρώμα σας έτσι ακριβώς όπως το θέλετε.

Η Rouge δεν περιέχει indigo, οπότε χαρίζει ένα φλογερό κόκκινο χρώμα που ποικίλλει σε ένταση ανάλογα με το φυσικό σας χρώμα. Τα πολύ ανοιχτόχρωμα μαλλιά θα έχουν τα πιο λαμπερά αποτελέσματα. Η Rouge λειτουργεί επίσης σαν μια σημαντική βάση εάν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή από ανοιχτό σε σκούρο χρώμα ή αν θέλετε να καλύψετε ένα μεγάλο ποσοστό γκρίζων τριχών.

Η Marron έχει υψηλή συγκέντρωση χέννας όμως με την προσθήκη του indigo παρέχει ένα πιο σκούρο, καστανοκόκκινο χρώμα.

Η Brun περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό indigo παρά χέννας, παρέχοντας ένα πλούσιο σοκολατένιο χρώμα με απαλούς, διακριτικούς τόνους κόκκινου.

Η Noir περιέχει το μεγαλύτερο ποσοστό indigo προσφέροντας ένα βαθύ, σκούρο χρώμα σαν μελάνι.


Πώς χρησιμοποιώ τη χέννα της Lush;

Θα βρείτε έναν εύκολο οδηγό χρήσης εδώ καθώς και ένα καθοδηγητικό βίντεο του Mark Constantine.


Από που προμηθεύεται τη χέννα η Lush;

Η Lush χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια ιρανική χέννα λόγω της υψηλής ποιότητας και του πλούσιου χρώματός της.


Είχα προηγουμένως τατουάζ μαύρης χέννας - είναι ασφαλές για μένα να χρησιμοποιήσω τη χέννα της Lush;

Η μαύρη χέννα είναι ένα επικίνδυνο, νοθευμένο μείγμα χέννας και παραφαινυλενοδιαμίνης (επίσης γνωστή ως PPD): ένα οξειδωτικό συστατικό που χρησιμοποιείται σε μόνιμες βαφές μαλλιών για τη δημιουργία σκοτεινών αποχρώσεων. Έχει υψηλές πιθανότητες να προκαλέσει ευαισθησίες (γι 'αυτό οι βαφές μαλλιών του εμπορίου σας προειδοποιούν πάντα να κάνετε μια δοκιμή πρώτα). Η ποσότητα PPD που επιτρέπεται σε εμπορικές και επαγγελματικές βαφές ρυθμίζεται αυστηρά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ, αλλά τα τατουάζ μαύρης χέννας περιέχουν επικίνδυνα υψηλά επίπεδα αυτού του συστατικού για να δώσουν στο σχέδιο ένα πιο σκούρο χρώμα το οποίο θα κρατήσει περισσότερο. Εάν είχατε ποτέ τατουάζ μαύρης χέννας, ίσως να έχετε αποκτήσει ευαισθησία σε προϊόντα που περιέχουν PPD χωρίς να το γνωρίζετε και πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί χρησιμοποιώντας συνθετικές βαφές μαλλιών.
Η χέννα της Lush δεν περιέχει PPD ή παρόμοια συστατικά που σημαίνει ότι είναι ασφαλής για χρήση εάν είχατε στο παρελθόν τατουάζ μαύρης χέννας.


Είχα αντίδραση σε συνθετική βαφή μαλλιών στο παρελθόν, είναι ασφαλές για μένα να χρησιμοποιήσω τη χέννα της Lush;

Η χέννα είναι μια υπέροχη εναλλακτική λύση για βαφή μαλλιών για άτομα που έχουν αλλεργίες σε συνθετικές βαφές. Το συστατικό αυτό έχει απίστευτα μεγάλο ιστορικό χρήσης και η πιθανότητα αλλεργίας είναι πράγματι πολύ χαμηλή (εκτός αν έχετε μια σπάνια γενετική κατάσταση που ονομάζεται G6PD Deficiency, οπότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε χέννα.) Ωστόσο, εάν ανησυχείτε, μπορεί να πραγματοποιήσετε μια δοκιμή εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα Lush χέννας στον πήχη σας, αφήνοντάς την για δύο ώρες και στη συνέχεια περιμένοντας 48 ώρες για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ερυθρότητα ή ερεθισμό.


Πρέπει να κάνω δοκιμή πριν χρησιμοποιήσω τη χέννα;

Ναι παρακαλώ. Αν και δεν είναι οξειδωτικό, η χέννα χαρακτηρίζεται ως μόνιμη από πολλούς ειδικούς επειδή αποδίδει ένα χρώμα διαρκείας στα μαλλιά σας (ιδιαίτερα στις πιο ανοιχτές αποχρώσεις). Καθώς το όμορφο νέο χρώμα σας είναι εδώ για να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, πάρτε μια μικρή τούφα από το πίσω μέρος του κεφαλιού κοντά στον αυχένα και κάντε μια δοκιμή με τη χέννα πάνω της, για να βεβαιωθείτε ότι είστε 100% ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Θα έχετε μια καλή ιδέα για το τελικό χρώμα μετά από 48 ώρες εάν χρησιμοποιήσετε μια απόχρωση που περιέχει indigo (Brun, Marron και Noir) και μετά από 24 ώρες εάν χρησιμοποιήσετε τη Rouge.


Μπορώ να χρησιμοποιήσω οξυζενέ προτού ή αφού χρησιμοποιήσω τη χέννα;

Αντισταθείτε να προχωρήσετε άμεσα σε ξάνοιγμα των μαλλιών που έχουν πρωτίστως χρωματιστεί με χέννα, καθώς το οξυζενέ ανοίγει τα λέπια της τρίχας και ωθεί το χρώμα βαθύτερα μέσα. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να υπάρξει αισθητή εξασθένηση της χέννας στα μαλλιά σας προτού προσπαθήσετε να τα ξανοίξετε και πάντα να κάνετε μια δοκιμή πάνω σε μία τούφα αρχικά για να τσεκάρετε την τελική απόχρωση.

Μπορείτε, ωστόσο, να εφαρμόσετε χέννα σε ξανοιγμένα μαλλιά. Καθώς το οξυζενέ θα κάνει τα μαλλιά σας πιο ‘πορώδη’, είναι πιθανό να πετύχετε πολύ πιο φωτεινά αποτελέσματα, οπότε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη δοκιμή πάνω στην τούφα που θα κάνετε αρχικά. Εάν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας πιο σκούρα, θα πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε τη Rouge ως βάση, ακολουθώντας έπειτα με την πιο σκούρη απόχρωση. Δείτε τα βήματα για ξανθά ή άσπρα μαλλιά παρακάτω.


Μπορώ να χρησιμοποιήσω χέννα σε μαλλιά βαμμένα με συνθετική βαφή μαλλιών και αντίστροφα;

Μπορείτε να εφαρμόσετε τη χέννα πάνω σε μαλλιά που είναι βαμμένα με συνθετική βαφή, όμως το να βάψετε πάνω από τη χέννα με χημική βαφή μπορεί να αποβεί δύσκολο καθώς η βαφή σας θα ‘δυσκολευτεί’ να εισχωρήσει στα λέπια. Περιμένετε τουλάχιστον για ένα μήνα ή μέχρι η χέννα σας να έχει εξασθενήσει αισθητά και κάντε μια δοκιμή πρώτα ώστε να δείτε το πιθανό αποτέλεσμα. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο, το οποίο εξαρτάται από το πόσο καλά έχει διεισδύσει η χέννα στα μαλλιά σας.


Τι θα συμβεί αν βάψω με χέννα τα ξανθά ή λευκά μαλλιά μου;

Η πιο έντονη μετατροπή που μπορεί να αποφέρει η χέννα είναι στα ξανθά ή λευκά μαλλιά. Αν σκοπεύετε να βάψετε τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά σας καστανά ή πολύ πιο σκούρα, πρέπει πάντα να ξεκινάτε με μια κόκκινη βάση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αποφυγή των χακί τόνων και μιας ενδεχομένως ανομοιόμορφης κάλυψης. Επαναλαμβάνουμε: απομακρυνθείτε από τη Noir - προς το παρόν.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα για το ‘Πώς να τη χρησιμοποιήσετε’, εφαρμόστε πρώτα μια βάση με τη χέννα Rouge και ακολουθήστε με το χρώμα που προτιμάτε, είτε πρόκειται για την Brun, τη Noir ή τη Marron. Ακόμα κι αν θέλετε και πάλι τη Rouge, μια δεύτερη εφαρμογή θα διασφαλίσει ότι η κάλυψή σας είναι ομοιόμορφη και ακόμα πιο ζωντανή. Μπορείτε να εφαρμόσετε ξανά τη χέννα όσο σύντομα επιθυμείτε οπότε είτε απολαύστε λαμπερά κόκκινα μαλλιά για μερικές ημέρες, είτε ανακατέψτε το επόμενο χρώμα μόλις έχουν στεγνώσει τα μαλλιά σας. Εάν η επιθυμητή σας απόχρωση είναι πολύ σκούρα ή τα φυσικά μαλλιά σας είναι πολύ ανοιχτόχρωμα, ενδέχεται να χρειαστούν επιπλέον εφαρμογές, όμως το μείγμα της χέννας και του indigo θα συνεχίσει να οξειδώνεται μέσα στις επόμενες μέρες οπότε μπορεί το αποτέλεσμα να σκουρύνει έτσι κι αλλιώς.

Τα μαλλιά με χέννα απαιτούν τη μεγαλύτερη συντήρηση για να διατηρήσετε ζωντανό το χρώμα σας. Εφαρμόστε την όσο συχνά θέλετε και όσο ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. Η μηνιαία εφαρμογή θα διατηρήσει το χρώμα σας όμορφο.


Η χέννα θα καλύψει τα λευκά μου;

Η χέννα έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα πάνω στα λευκά/γκρίζα μαλλιά. Τα γκρίζα μαλλιά αποτελούνται από ίνες που έχουν χάσει τη μελανίνη και έχουν μετατραπεί σε λευκές, αλλά κι από ίνες που ακόμα διατηρούν το σκούρο τους χρώμα πράγμα που τις κάνει να φαίνονται σαν ‘γκρι’. Γι’ αυτό και οι ξανθιές ή οι κοκκινομάλλες βγάζουν περισσότερα λευκά με τον καιρό. Μόνο οι καστανές και οι μελαχρινές εμφανίζουν ‘γκρι’ μαλλιά.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι οι γκρίζες τρίχες τείνουν να είναι λίγο πιο χοντρές από τις χρωματιστές τρίχες. Η χέννα δεν θα τις καλύψει πλήρως, αλλά θα τις καλύψει με έναν εκθαμβωτικό, λαμπερό τρόπο που θα φαίνεται φυσικός. Σε μαλλιά με πάνω από 40% γκρίζες τρίχες το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ζωντανό και θα πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία όπως με τα ξανθά μαλλιά (δείτε παραπάνω), χρησιμοποιώντας τη Rouge ως χρώμα βάσης για την εξουδετέρωση των πράσινων αποχρώσεων και στη συνέχεια ακολουθώντας με τα επιθυμητό σας χρώμα. Ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε τη Rouge δύο φορές εάν αυτό είναι το χρώμα που έχετε επιλέξει. Εφαρμόστε ξανά την χέννα όσο συχνά θέλετε, για να διατηρήσετε την κάλυψή σας φρέσκια και τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά σας λαμπερά.


Μπορώ να χρησιμοποιήσω χέννα πριν ή μετά από μια περμανάντ;

Η περμανάντ μπορεί να είναι λιγότερο επιτυχημένη μετά από μια εφαρμογή χέννας. Είναι καλύτερο να περιμένετε και να βάλετε τη χέννα λίγες εβδομάδες μετά την περμανάντ αλλά όχι από πριν.


Μπορώ να χρησιμοποιήσω χέννα για να χρωματίσω τα γένια, τα φρύδια ή τις βλεφαρίδες μου;

Η χέννα της Lush είναι μια εξαιρετική επιλογή για να βάψετε τη γενειάδα σας. Οι τρίχες της γενειάδας είναι πιο χοντρές από αυτές των μαλλιών και έτσι μπορεί να απαιτούνται παραπάνω εφαρμογές. Θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα εάν καθαρίσετε πρώτα καλά τη γενειάδα σας. Το Kalamazoo είναι μια καλή επιλογή, αλλά ένα απαλό scrub όπως το Dark Angels θα βοηθήσει επίσης να απομακρυνθεί το νεκρό δέρμα μειώνοντας τις πιθανότητες ανομοιομορφίας. Εάν έχετε πολύ μακριά γενειάδα χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν για το μήκος και τις άκρες. Εφαρμόστε το Ultrabalm ή το Ultrabland γύρω από τη γραμμή των τριχών και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Οι πλάκες χέννας της Lush έχουν σχεδιαστεί για πιο χοντρές τρίχες και γι’ αυτό δεν συνιστούμε τη χρήση τους γύρω από την περιοχή των ματιών, καθώς η περιοχή του δέρματος εκεί είναι πολύ ευαίσθητη και οι τρίχες πολύ λεπτές.


Πόσο συχνά μπορώ να εφαρμόσω τη χέννα;

Μπορείτε να την εφαρμόσετε όσο συχνά θέλετε για να διατηρήσετε το χρώμα σας λαμπερό, είτε αυτό είναι μία φορά την εβδομάδα ή ανά κάποιους μήνες. Οι συχνές εφαρμογές θα βοηθήσουν στην ένταση του χρώματος για ένα πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό αποτέλεσμα, εξαρτώντας πάντα από την ποσότητα χέννας ή indigo που περιλαμβάνεται στη χέννα που επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε.


Μπορώ να βάλω στην κατάψυξη ό,τι περισσέψει από τη χέννα;

Δε θα σας το συνιστούσαμε - τα προϊόντα της Lush είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούνται φρέσκα!

Έτοιμοι για χέννα; Βρείτε εδώ τις οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιήσετε τη χέννα της Lush, ή διαλέξτε την απόχρωσή σας. Ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα! Κάντε μας tag με το @lushhairlabhq στο Instagram.