Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των €50

Τι περιλαμβάνουν τα δώρα μας;

Κάθε δώρο της Lush συνοδεύεται από μια ιστορία και όλα ξεκινούν από την ομάδα, αρμόδια για το σχεδιασμό δώρων. Η αρχηγός της ομάδας σχεδιασμού, Emma Caswell, μας βοηθά στο να ανακαλύψουμε οτιδήποτε περιλαμβάνει ο σχεδιασμός μιας νέας συλλογής.


Πώς είναι μια κλασική ημέρα για την ομάδα σχεδιασμού δώρων;

Κάθε μέρα είναι και μια διαφορετική περιπέτεια όσον αφορά το σχεδιασμό των δώρων. Εξαρτάται από το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε κάθε φορά! Συχνά περνάμε τις μέρες μας μέσα σε έναν ‘χαμό’ αλλά και σε δημιουργικά εργαστήρια, δουλεύοντας πάνω σε νέες ιδέες. Έχουμε συχνά συναντήσεις ώστε να μοιραστούμε τις ιδέες και τα σχέδιά μας αλλά και για να αξιολογήσουμε τη δουλειά μας - και τότε είναι που συνήθως μας έρχονται οι καλύτερες ιδέες.

Όταν σχεδιάζουμε ένα δώρο, συνήθως δουλεύουμε το μοτίβο του κι έπειτα φτιάχνουμε μια πρόχειρη κατασκευή για να δούμε πώς δείχνει τυλιγμένο γύρω από ένα κουτί ή ως μέρος ενός σχεδίου hatbox. Μπορεί να δοκιμάσουμε πολλών ειδών κουτιά για να δούμε ποιο δείχνει καλύτερο κι έπειτα τροποποιούμε τα σχέδια.

Ενδέχεται να περάσουμε αρκετές μέρες μιλώντας με την ομάδα του visual merchandising σχετικά με το πώς θα φαίνονται τα δώρα μέσα στα καταστήματα, συναντώντας νέους designers ή συλλέγοντας έμπνευση από καινούρια υλικά - η λίστα είναι πράγματι ατελείωτη!


Από που αντλείτε την έμπνευσή σας;

Λαμβάνουμε τακτικά μέρος σε εκθέσεις τέχνης μέσα στη χρονιά ώστε να διατηρήσουμε τη δημιουργικότητά μας, επομένως γενικότερα η έμπνευσή μας μπορεί να έρθει από κάτι που έχουμε δει πρόσφατα. Κάποιες φορές αυτό μπορεί να είναι ένα γενικότερο θέμα, εφαρμογή ή εποχή.

Κάνετε ταξίδια για έμπνευση;

Ναι, πηγαίνουμε συχνά ταξίδια για να συλλέξουμε ιδέες για νέα projects. Για τα Χριστούγεννα του 2019, πήγαμε στη Στοκχόλμη και στο Γκέτεμποργκ για να ‘βυθιστούμε’ στην έμπνευση των Χριστουγέννων. Το ταξίδι μας στο Λίσεμπεργκ του Γκέτεμποργκ ενέπνευσε την ομάδα μας να δημιουργήσει το Lush World Knot Wrap.


Συνεργάζεστε με guest designers;

Ναι! Μας αρέσει πολύ να συνεργαζόμαστε με διαφορετικούς designers όταν δουλεύουμε πάνω σε μια νέα συλλογή δώρων. Έχουμε διαπιστώσει πως όσο πιο πολλή συνεργασία υπάρχει σε ένα project, τόσο πιο πολλές, δημιουργικές ιδέες προκύπτουν κι εν τέλει αυτό είναι που κάνει τη συλλογή μας τόσο δυνατή.

Συγκεκριμένα, έχουμε δημιουργήσει μια πολύ καλή σχέση με την Arthouse Unlimited. Συνεργαζόμαστε συχνά μαζί τους, επειδή λατρεύουμε τα σχέδια και τη δημιουργικότητά τους.

Κι όχι μόνο συνεργαζόμαστε με άλλους καλλιτέχνες, αλλά μας αρέσει να ανοίγουμε τις πόρτες μας και σε δημιουργικά άτομα εντός των επιχειρήσεών μας. Πολλά μέλη του προσωπικού μας έχουν λάβει μέρος σε εργαστήριά μας και στις ενημερωτικές συναντήσεις μας σχετικά με το design.

Τι είναι αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε μια συλλογή δώρων;

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ληφθούν υπόψη για μια νέα σειρά δώρων. Ξεκινάμε αξιολογώντας την σειρά της προηγούμενης σεζόν, βλέποντας τι πήγε καλά και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί. Επικοινωνούμε με τα καταστήματά μας και βλέπουμε τι είναι πραγματικά δημοφιλές και τι ζητάνε παραπάνω οι πελάτες μας.

Όσον αφορά το σχεδιασμό συσκευασιών, πρέπει να σιγουρευτούμε πως η συλλογή έχει μια ομοιομορφία κι αυτό το εξασφαλίζουμε επιλέγοντας μια παλέτα χρωμάτων που ‘δένει’ όλα τα σχέδια μεταξύ τους. Μόλις αρχίσουμε να κάνουμε τις δοκιμές μας με το design, βλέπουμε πώς ταιριάζουν όλα μεταξύ τους κι έπειτα κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές.


Πόσο λαμβάνετε υπόψη τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν οι συσκευασίες όταν σχεδιάζετε τα δώρα;

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που σκεφτόμαστε καθώς σχεδιάζουμε είναι το πώς μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα των συσκευασιών που χρησιμοποιούμε. Αποφεύγουμε τα υπερβολικά γεμισμένα δώρα κι αντιθέτως επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε τα δώρα μας επαναχρησιμοποιήσιμα για τους πελάτες μας. Για παράδειγμα, φέτος κατασκευάσαμε μια νέα σειρά από bath bomb holders που μπορούν να γεμίσουν οι πελάτες με τις βόμβες μπανιέρας που τους αρέσουν. Έπειτα, ο παραλήπτης μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτό σαν μάσκα για να φορέσει σε κάποιο πάρτι ή για να βγάλει selfie μαζί με φίλους.

Προσέχουμε πολύ τα υλικά που χρησιμοποιούμε στα πακέτα δώρων μας, είτε αυτά είναι χαρτί περιτυλίγματος, hatbox, ή Knot Wrap. Όλα τα χαρτιά περιτυλίγματός μας είναι φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένο χαρτί και τα κουτιά μας είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο χαρτόνι.

Επίσης, συνεργαζόμαστε με χαρτοβιομηχανίες, που δημιουργούν πανέμορφα, χειροποίητα χαρτιά από ίνες μπανάνας, κομμάτια από μπλουζάκια και πολλά πολλά άλλα. Όλα μας τα Knot Wraps είναι είτε βίντατζ ή φτιαγμένα από 100% οργανικό βαμβάκι ή ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.


Ποιο είναι το αγαπημένο σας Lush δώρο;

Το αγαπημένο μου δώρο είναι το Two Turtle Doves από τη Χριστουγεννιάτικη σειρά του 2016 (αν θυμάμαι σωστά!). Ήταν ένα από τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα δώρα που σχεδίασα από την αρχή ως το τέλος και μου άρεσε πολύ το ότι ήταν επαναχρησιμοποιήσιμο. Το δώρο ήταν σε σχήμα στεφανιού με χρυσά, κόκκινα και πράσινα χρώματα στο κουτί του - ένα πραγματικά Χριστουγεννιάτικο σχέδιο! Αλλά πάνω απ’ όλα, μου άρεσε το ότι όταν ο πελάτης άνοιγε το καπάκι του κουτιού, αποκαλυπτόταν ένα Χριστουγεννιάτικο στολίδι με κρεμαστά περιστέρια. Αυτό θα μπορούσε μετέπειτα, να ξαναχρησιμοποιηθεί χρόνο με το χρόνο!


Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα σε αυτή τη δουλειά;

Λατρεύω τη δημιουργικότητα αυτής της δουλειάς και το να συνεργάζομαι καθημερινά με απίστευτα και δημιουργικά άτομα - μου αρέσει που κάθε μέρα είναι διαφορετική. Είναι πραγματικά ξεχωριστό όταν μια νέα συλλογή κυκλοφορεί κι ακούω έπειτα τον ενθουσιασμό του προσωπικού και των πελατών. Είναι μεγάλη επιβράβευση το να βλέπω όλα μας τα σχέδια να παίρνουν ζωή!


Τώρα που γνωρίζετε τι βρίσκεται μέσα στα δώρα μας, δείτε τις καινούριες μας κυκλοφορίες...