Σχετική Αποτριπτικότητα Οδοντίνης

Συγγραφέας

Milly Ahlquist

Σε όλους μας αρέσει το αστραφτερό χαμόγελο, κι έτσι η σύγχρονη οδοντόπαστα είναι φτιαγμένη με μικρά σωματίδια λείανσης που βοηθούν στο γυάλισμα των δοντιών ώστε να καθαρίσουν από τους λεκέδες. Όμως η υπερβολική τους χρήση μπορεί να επηρεάσει την οδοντίνη σας: τη στρώση οστεϊκού ιστού που βρίσκεται κάτω από το πολύ πιο δυνατό σμάλτο και σχηματίζει το μεγαλύτερο μέρος του δοντιού.


Το τεστ RDA δίνει στους κατασκευαστές την ευκαιρία να αξιολογήσουν το επίπεδο απομάκρυνσης των λεκέδων και της λεύκανσης των δοντιών έναντι της πιθανής βλάβης της οδοντίνης, που μπορεί να γίνει ευαίσθητη αν τα δόντια υποστούν υπερβολική λείανση.


Ο βαθμός αποτριπτικότητας είναι το μέτρο δράσης της οδοντόπαστας - της ταμπλέτας στη δική μας περίπτωση - στην επιφάνεια των δοντιών. Αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούν τη μαγειρική σόδα για να γυαλίσουν απαλά τα δόντια. Η μαγειρική σόδα, επίσης, αυξάνει τα επίπεδα αλκαλικότητας μέσα στο στόμα μας, κρατώντας την αναπνοή μας φρέσκια. Οι ειδικοί οδοντίατροι δοκίμασαν την κάθε ταμπλέτα σε ανθρώπινα δόντια για να μετρήσουν πόσο λειαντική είναι πάνω στα δόντια - κι αυτό το in vitro τεστ διεξήχθη σύμφωνα με τις Διεθνείς Προϋποθέσεις ISO11609.


Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων σας επιτρέπει να κάνετε μια επιλογή έχοντας όλες τις πληροφορίες, σχετικά με το ποιες ταμπλέτες δοντιών θα ταίριαζαν περισσότερο στα δόντια και τον τρόπο ζωής σας.


Η κλίμακα RDA αξιολογεί τα προϊόντα δοντιών με βάση τα νούμερα: όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός τόσο πιο υψηλή είναι η αποτριβή.

0-70                     Χαμηλό επίπεδο αποτριπτικότητας - ένας απαλός καθαρισμός.
70-100                 Μεσαίο επίπεδο αποτριπτικότητας - ένας μεσαίος καθαρισμός.
100-150               Υψηλό επίπεδο αποτριπτικότητας - πιο εκτενής καθαρισμός.
Πάνω από 150  Πολύ υψηλό αποτριπτικότητας - μπορεί να είναι βλαβερό.


Οι ταμπλέτες δοντιών της Lush αξιολογήθηκαν ως εξής και τα αποτελέσματα βρίσκονται από κάτω.


Προϊόν                      Βαθμολογία τεστ RDA               Κατηγορία
Miles Of Smiles        43                                                     Χαμηλή αποτριπτικότητα
Boom!                        96                                                     Μεσαία αποτριπτικότητα
Limelight                   64                                                     Χαμηλή αποτριπτικότητα
Dirty                           43                                                     Χαμηλή αποτριπτικότητα


Έχουμε κυκλοφορήσει επίσης τις οδοντόπαστες ζελέ, ένα νέο δημιούργημα που συνδυάζει πιο παραδοσιακά συστατικά με τη κλασική υφή της οδοντόπαστας και μια υγιή δόση καινοτομίας. Η καθεμιά από αυτές αξιολογήθηκαν ως χαμηλού επιπέδου αποτριβής των δοντιών, δίνοντας έναν ήπιο καθαρισμό στα δόντια.