Σαπούνι για το μέλλον - Συχνές Ερωτήσεις

Συγγραφέας

Amber Baker

Από τότε που βγάλαμε τη νέα σειρά σαπουνιών μας μέσω του #LushLabs, υπήρξε ένας καταιγισμός ερωτήσεων για τα σαπούνια και για τους λόγους που έχουμε ανεβάσει τον πήχη μας. Παίρνουμε στα σοβαρά τα σαπούνια που δημιουργούμε, επομένως μπορείτε κι εσείς να διαβάσετε παρακάτω για να βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις.


Φλέγοντα Ζητήματα


Τι άλλαξε;

Μπορεί να παρατηρήσατε πως κάποια σαπούνια μας έχουν αλλάξει φόρμουλα. Τι σημαίνει αυτό; Αναφέρεται στη βάση σαπουνιών μας που χρησιμοποιείται σε αυτά τα σαπούνια αλλά και σε εκείνα των #LushLabs.

Τα #LushLabs σαπούνια έχουν μια μίξη από βιολογικό βούτυρο κακάο Δικαίου Εμπορίου, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και βιολογικό καστορέλαιο, μια βάση σαπουνιού που δεν χρειάζεται να έχει πλέον SLS (επιφανειοδραστική ουσία που δημιουργεί αφρό) ούτε στεατικό νάτριο (το συστατικό που κάνει το σαπούνι στέρεο). Μπορούμε να φτιάξουμε αυτή τη βάση εμείς οι ίδιοι που σημαίνει πως είναι εγγυημένα χωρίς φοινικέλαιο και μπορούμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της προμήθειας των συστατικών που χρησιμοποιούνται για να φτιαχτεί.

Οι ιδρυτές προϊόντων μας έχουν πειραματιστεί επίσης με πολλών ειδών νέα συστατικά και τεχνικές. Από νερό σφενδάμου και σημύδας που αντικαθιστούν το νερό στο Komorebi and Birch Sap, μέχρι και πέταλα ορχιδέας κατευθείαν μέσα στο σαπούνι Aster La Vista, το καθένα είναι μια μοναδική, καινοτόμα εμπειρία.

Τα σταθερά σαπούνια που έχουμε όλη τη χρονιά (Karma, Sea Vegetable, Honey I Washed the Kids και άλλες κλασικές επιλογές που γνωρίζουμε κι αγαπάμε) έχουν ως βάση την ελαιοκράμβη και το έλαιο καρύδας. Αγοράζουμε αυτή τη βάση από έναν έμπιστο προμηθευτή που έχουμε κοντά μας, και διατηρούμε μια διαρκή σχέση. Όπως και με τα σαπούνια #LushLabs, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να χρησιμοποιείται σε αυτά τα σαπούνια το SLS ούτε το στεατικό νάτριο! Ακριβώς!


Δεν είχατε ήδη προϊόντα χωρίς φοινικέλαιο;

Είμαστε ενάντια στη χρήση φοινικέλαιου εδώ και πολύ καιρό και η βάση σαπουνιών μας (η βάση όλων των σαπουνιών που αναμιγνύεται με άλλα συστατικά κι αιθέρια έλαια για να δημιουργηθεί τελικά το σαπούνι) είναι χωρίς φοινικέλαιο από το 2006. Δυστυχώς, βέβαια, υπήρχαν ανησυχίες πως το SLS και το στεατικό νάτριο που χρησιμοποιούσαμε στα σαπούνια μας προερχόντουσαν από φοινικέλαιο, επομένως εργαζόμασταν για να το εξαλείψουμε. Ευτυχώς, βρήκαμε τον τρόπο να εξασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρχει η ανάγκη του SLS στα σαπούνια μας και το στεατικό νάτριο που βρίσκεται σε ορισμένα έχει αντικατασταθεί με μια εκδοχή χωρίς φοινικέλαιο. Ζήτω!

Πάντοτε αναζητούμε νέες εναλλακτικές για τα συστατικά που προέρχονται από το φοινικέλαιο και τώρα είμαστε πιο κοντά σε αυτό από οποιαδήποτε άλλη φορά.


Γιατί βάλατε πάλι μέσα την προπυλενογλυκόλη; (propylene glycol)

Η προπυλενογλυκόλη είναι ένας διαλύτης που προστίθεται στα σαπούνια βοηθώντας τα συστατικά να συνδυαστούν και δίνουν στο προϊόν μια ωραία σύσταση που το κάνουν εύκολο για να σαπουνιστείτε. Ο λόγος που η προπυλενογλυκόλη αφαιρέθηκε από τα σαπούνια μας εξαρχής ήταν επειδή ανακαλύψαμε πως ήταν πετροχημικό. Αυτό ήταν κάτι που δεν θέλαμε πάνω στην επιδερμίδα μας κι έτσι την αντικαταστήσαμε με τη σορβιτόλη το 2014. Η ανταπόκριση από τους πελάτες μας, μας έδειξε πως εκείνα τα σαπούνια ήταν κατά κάποιον τρόπο 'σκληρά' και δύσκολα στο πλύσιμο, οπότε συνεχίσαμε την εξέλιξή τους. Έκτοτε, βρήκαμε μια προπυλενογλυκόλη βασισμένη σε φυτό και χρησιμοποιούμε αυτήν καθώς είναι πολύ καλύτερη πάνω στην επιδερμίδα!


Θα παρατηρήσω τη διαφορά;

Είμαστε σίγουροι πως ναι! Οι νέες φόρμουλες σημαίνουν πως τα σαπούνια μας είναι πιο απαλά για την επιδερμίδα και αφρίζουν πολύ καλά. Με μια υπέροχη, απαλή σαπουνάδα, αφρώδεις φυσαλίδες κι άρωμα που παραμένει, είναι σίγουρο πως θα απολαύσετε την εμπειρία των σαπουνιών μας από την αρχή έως το τέλος.

Μπορείτε να μοιραστείτε τη γνώμη σας μαζί μας, επομένως γράψτε μας μια αξιολόγηση! Παρακολουθήστε μας επίσης στο Instagram ή το Facebook, ή απευθυνθείτε στην ομάδα εξυπηρέτησής μας!


Αν παραλείψαμε κάτι, ή έχετε επιπλέον ερωτήσεις, ελάτε σε επαφή μαζί μας. Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε τις απόψεις σας.