Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των €50

Πώς να κάνετε το άρωμά σας να διαρκέσει περισσότερο

Συγγραφέας

Cath Malone

Πόσο διαρκεί ένα άρωμα; Αυτό εξαρτάται από το πώς το φοράτε! Η κατάλληλη εφαρμογή του αρώματος μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας μυρωδιάς που θα διαρκέσει για λίγο και μιας άλλης που θα παραμείνει στην επιδερμίδα σας. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω μερικούς εύκολους τρόπους ώστε να κάνετε το άρωμα-υπογραφή σας να έχει μια μεγαλύτερη διάρκεια.

Ένα άρωμα αποτελείται από νότες κορυφής, μέσης και βάσης, με τη μυρωδιά του να αποκαλύπτεται με την πάροδο του χρόνου μέσα σε αυτά τα στάδια. Η τελική του μυρωδιά μπορεί να πάρει έως και 4-5 ώρες μέχρι να εξελιχθεί πλήρως. Είναι μια πραγματική αποκάλυψη το γεγονός ότι ο τρόπος και το μέρος που φοράμε το άρωμα μπορούν να μεταβάλλουν σημαντικά τον τρόπο που αυτό εξελίσσεται.

Αρωματίζοντας την επιδερμίδα

Η θερμοκρασία του σώματος στα σημεία σφυγμού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του αρώματος που εφαρμόζετε. Τα κύρια σημεία σφυγμού βρίσκονται στο λαιμό, στο εσωτερικό του αγκώνα, πίσω από το γόνατο, στους καρπούς και σε διάφορα σημεία στα πόδια και στους αστραγάλους. Όταν ψεκάζετε τους καρπούς σας, προσπαθήστε να μην τους τρίψετε μεταξύ τους καθώς αυτό μεταβάλλει την φυσική εξέλιξη του αρώματος.

Μια ακόμα ιδέα είναι το να εφαρμόσετε το άρωμά σας με βάση αυτό που φοράτε. Κάποιοι άνθρωποι αρωματίζουν τις γάμπες τους όταν φοράνε ρούχα με τα οποία φαίνονται τα πόδια τους. Αυτό επιτρέπει στο άρωμα να κυκλοφορήσει προς τα πάνω και γύρω από το υπόλοιπο σώμα εξίσου.

Αρωματίζοντας τα μαλλιά

Το να αρωματίσετε τα μαλλιά σας είναι ένας ακόμα δημοφιλής τρόπος να χρησιμοποιήσετε ένα άρωμα. Ψεκάστε τη βούρτσα σας και περάστε τη στα μαλλιά για να τα αρωματίσετε. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε και τα αξεσουάρ μαλλιών που χρησιμοποιείτε. Για ένα πιο διακριτικό άρωμα, απλώς περάστε μέσα από ένα ψέκασμα του αγαπημένου σας αρώματος, ώστε όλα τα υπέροχα αιθέρια έλαια να περάσουν στα μαλλιά σας (σιγουρευτείτε πως έχετε καλύψει τα μάτια σας όταν το κάνετε αυτό).

Ένα εκλεκτό άρωμα

Αν επιθυμείτε μια πιο διακριτική μυρωδιά, τότε εφαρμόστε το άρωμα στο εσωτερικό του μπουφάν ή της ζακέτας σας. Αν δε θέλετε να εφαρμόσετε το άρωμα πάνω στην επιδερμίδα ή στα κοσμήματα γύρω από το λαιμό σας, ψεκάστε το πάνω από τα ρούχα σας σε σχήμα ‘Υ’. Θέλετε να γίνετε λίγο πιο τολμηροί; Ψεκάστε το πουλόβερ, το μπλουζάκι ή το κασκόλ σας, αν ο καιρός το επιτρέπει. Αυτή η διαδικασία θα προσθέσει μια παραπάνω ένταση στο άρωμα που θα σας ακολουθεί.

Καθώς υπάρχει μια πληθώρα πληροφοριών στη σημερινή εποχή, μπορεί να αποβεί δύσκολη η τελική επιλογή. Δεν υπάρχουν αυστηρές οδηγίες ως προς το πώς ή το πού να φορέσετε το αγαπημένο σας άρωμα. Το πιο σημαντικό πράγμα στο οποίο χρειάζεται να επικεντρωθείτε είναι το συναίσθημα χαράς, νοσταλγίας, ζεστασιάς ή το κίνητρο που σας δίνει. Το άρωμα μπορεί να μην είναι η απάντηση για όλα, όμως σίγουρα κάνει μια μαγική επίκληση στις αισθήσεις (και συνήθως στις στιγμές που το χρειαζόμαστε παραπάνω).


Ανανεώστε το άρωμα μέσα στην ημέρα όποτε χρειάζεστε ένα ξύπνημα των αισθήσεων! Εξερευνήστε τη σειρά μας από στερεά και όχι μόνο αρώματα για να κάνετε το δικό σας ξεκίνημα.