Πολιτική φρεσκάδας

Τα φρέσκα συστατικά είναι ουσιαστικής σημασίας για την Lush - βρίσκονται στην καρδιά της φιλοσοφίας μας.


Το να τρώμε ένα μήλο που συλλέγεται κατευθείαν από το δέντρο είναι, φυσικά, ό,τι καλύτερο για ένα υγιές σώμα....έτσι και τα φρέσκα, χειροποίητα καλλυντικά προϊόντα μοιάζουν πολύ με τρόφιμα ως προς τον τρόπο που τροφοδοτούν ευεργετικά το δέρμα σας. Τα εκλεκτά, φρέσκα συστατικά έχουν πολύ πιο θρεπτική και αποτελεσματική δράση στο δέρμα, τα μαλλιά και το νου απ’ ότι τα προϊόντα ομορφιάς μακράς διαρκείας με βαριά συντηρητικά. Οι φρέσκες, ωμές πρώτες ύλες που δεν έχουν αλλοιωθεί ή δεν έχουν παλαιωθεί διαθέτουν ΕΝΕΡΓΕΣ ιδιότητες ειδικά ως προς τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ένζυμα, προσφέροντας υπέροχα οφέλη. Τα αιθέρια έλαια είναι επίσης πιο ισχυρά και αποτελεσματικά όταν εξάγονται φρέσκα από το φυτό ή το άνθος.


Τα φυσικά συστατικά, τα φυτά, οι άργιλοι, τα βούτυρα και τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται για εκατοντάδες χρόνια επειδή έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό αποτελεσματικής, ασφαλούς χρήσης και είναι πολύ φιλικότερα για το περιβάλλον. Αντίθετα, η επιστήμη, οι χημικές ουσίες και οι ισχυρισμοί περί μιας «θαυματουργής φόρμουλας» μπορεί να ακούγονται συναρπαστικά και να προσφέρουν υποσχέσεις αντιγήρανσης κλπ, αλλά πόσο ασφαλή και αποτελεσματικά είναι όλα αυτά και ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς τους;

Στη Lush εργαζόμαστε με φρέσκα προϊόντα για πολλά χρόνια και έχουμε μεγάλη εμπειρία στο πώς να διαμορφώνουμε, να παρασκευάζουμε και να φροντίζουμε τα προϊόντα που ενσωματώνουν ολόκληρα φρούτα και λαχανικά, από τα οποία όσο το δυνατόν περισσότερα είναι βιολογικά. Ανακαλύψαμε ότι η χρήση ολόκληρου του φρούτου ή του λαχανικού είναι πολύ πιο ευεργετική από το να απομονώσουμε μια ιδιότητα και να την απομακρύνουμε από ένα φρούτο, λαχανικό ή φυσικό προϊόν ώστε να την προσθέσουμε σε ένα καλλυντικό προϊόν για να προσπαθήσουμε να αναδημιουργήσουμε τη λειτουργία του. Στη Lush ελαχιστοποιούμε τη χρήση συνθετικών και συντηρητικών - το 65% των προϊόντων είναι αυτο-συντηρούμενα. Φροντίζουμε ιδιαίτερα να χρησιμοποιούμε μόνο τα ασφαλέστερα και τα πιο ήπια συντηρητικά που γνωρίζουμε. Οι φρέσκες μάσκες μας είναι τόσο θρεπτικές για το πρόσωπο όσο τα φρούτα για τον οργανισμό - 100% φυσικές, χωρίς καθόλου συντηρητικά - αποτελούν το κεντρικό κομμάτι των καταστημάτων μας.

Πιστεύουμε ότι οι πελάτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ακριβώς τι περιέχεται μέσα στα προϊόντα που αγοράζουν και επομένως τα συστατικά μας αναγράφονται με βάση το ποσοστό περιεκτικότητάς τους σε όλες τις ετικέτες. Τα προϊόντα μας είναι κατάλληλα τόσο για χορτοφάγους όσο και για vegans - οι πληροφορίες αυτές είναι αναγραφόμενες στις ετικέτες, ώστε οι πελάτες να επιλέξουν ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για αυτούς.

Με την πάροδο των χρόνων, αποκτώντας γνώσεις, τεχνογνωσία και ακούγοντας τις ανάγκες των πελατών μας, δημιουργήσαμε μια ολοκληρωμένη συλλογή προσεκτικά διαμορφωμένων προϊόντων που είναι φρέσκα και αποτελεσματικά αλλά και ευχάριστα στη χρήση... και πολλά είναι άκρως διασκεδαστικά!

Σχετικά με την παρασκευή των προϊόντων της Lush:

• Προσεκτική προμήθεια συστατικών από πηγές με ηθικές αξίες για τη διασφάλιση της φρεσκάδας και της ποιότητας.
• Προϊόντα που είναι χειροποίητα, κατασκευασμένα με φροντίδα και προσοχή - με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας και ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων
• Παρτίδες με ετικέτες που αναγράφουν τα ονόματα των κατασκευαστών και την ημερομηνία παρασκευής - ειλικρινείς πληροφορίες για τους πελάτες.
• Προϊόντα κατασκευασμένα έτσι ώστε να παραγγέλνονται σε μικρές ποσότητες και συχνά, με αποτέλεσμα να φτάνουν στους πελάτες όταν είναι πραγματικά φρέσκα.
• Δεν υπάρχει συσσώρευση αποθέματος συστατικών ή μεγάλη διατήρηση αποθεμάτων των προϊόντων - η παραλαβή προϊόντων γίνεται στα καταστήματα και πραγματοποιείται ταχυδρομική παραγγελία γρήγορα και φρέσκα.
• Ελεγχόμενη ροή εργοστασιακών αποβλήτων - μείωση και ανακύκλωση.