Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των €50

Ο ηθικός χάρτης της Lush

Το ήθος της LUSH


Στη δήλωση της Lush «We Believe» λέμε: «Πιστεύουμε στους χαρούμενους ανθρώπους που φτιάχνουν χαρούμενα σαπούνια, βάζουμε τα πρόσωπά μας στα προϊόντα και κάνουμε τις μαμάδες μας περήφανες».
Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο οι μαμάδες μας που νιώθουν περήφανες για τη δουλειά μας, αλλά και οι άνθρωποι που εργάζονται στη Lush νιώθουν επίσης υπερηφάνια και αίσθηση ιδιοκτησίας των επιτευγμάτων και των βασικών αξιών της εταιρείας. Η δική μας υπερηφάνεια για την εταιρεία και η ατομική μας συνεισφορά στη Lush οδηγούν σε μεγάλα επίπεδα σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης που δεν παρατηρούνται συχνά στις εταιρείες, αλλά και σε μια εμπιστοσύνη από συναδέλφους και πελάτες που δύσκολα κερδίζεται.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν έρθει να δουλέψουν εδώ λόγω των αξιών μας. Για πολλούς, η Lush είναι ένα μέρος που αντιπροσωπεύει καλύτερα είτε τις προσωπικές τους αξίες, τις προτεραιότητές τους ή την κοσμοθεωρία τους. Αποτελεί μια εταιρεία που προσπαθεί να κάνει καλό επιχειρείν χωρίς να εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους, τον πλανήτη ή τα ζώα.

Στην πραγματικότητα, με την πάροδο του χρόνου, η Lush έχει γίνει ένα οικοσύστημα συναρπαστικών και διαφορετικών ανθρώπων και απόψεων. Η ικανότητά μας να δημιουργούμε ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι, ένα ασφαλές περιβάλλον όπου η διαφορετικότητα γίνεται αποδεκτή και καλλιεργείται, είναι ίσως η μεγαλύτερη δύναμή μας. Έχουμε προσελκύσει μειονότητες που έχουν έρθει σε εμάς ως καταφύγιο από τις προκαταλήψεις, τον εκφοβισμό ή την περιθωριοποίηση. Αυτή η ευρεία και ποικιλόμορφη ομάδα βρίσκει μια θέση στη Lush, όπου μπορούμε να σφυρηλατήσουμε έναν ρόλο που έχει προσωπική αξία και νόημα, ενώ συνεισφέρουμε στο σύνολο.


Ανεξάρτητα από τη θέση σας, χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί για το μέλλον, όπως και στο παρελθόν, για να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια της Lush, ώστε να προωθήσουμε όλες τις πτυχές της δημιουργικότητας, του εμπορίου, της εξυπηρέτησης πελατών και της επιχειρηματικής ακεραιότητας. Διατηρώντας τη Lush ζωντανή, επίκαιρη και με νόημα για τον τόπο και την εποχή μας, σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να αλλάζουμε, ενώ παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας και να διασφαλίσουμε ότι η Lush παραμένει ένα μέρος για το οποίο νιώθουμε όλοι περήφανοι που εργαζόμαστε και συνεισφέρουμε.

Ένας από τους κύριους στόχους του Lush Employee Benefit Trust (το EBT) είναι να προστατεύσει τις βασικές αξίες, που μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τα ηθικά μας πρότυπα. Για τον σκοπό αυτό, εφαρμόζουμε διαδικασίες μέσω του EBT για να διασφαλίσουμε ότι δεν λαμβάνονται αποφάσεις που ενδέχεται να παραβιάζουν ή να επηρεάζουν ουσιωδώς την ηθική μας πρακτική, χωρίς να λάβουμε πρώτα υπόψη τις απόψεις του προσωπικού όλων των εταιρειών της Lush. Αυτό επιτρέπει επίσης σε όλους μας να ενημερωνόμαστε διεξοδικά για τα ζητήματα πίσω από οποιεσδήποτε σημαντικές προτεινόμενες αλλαγές, ώστε να μπορούμε να συνεισφέρουμε ουσιαστικά σε αυτήν την απόφαση και οι ηγέτες της επιχείρησης να μπορούν να λάβουν τεκμηριωμένη απόφαση, έχοντας λάβει υπόψη όλες τις απόψεις μας.


Υπάρχουν ορισμένες αξίες ή αρχές που θεωρούμε τόσο βασικές για τη φιλοσοφία μας που δεν πρέπει να αλλάξουν χωρίς την κατάλληλη εξέταση και διαβούλευση. Εάν οι διευθυντές της Lush θεωρούν ότι οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή είναι πιθανή (και δεν θα περιόριζε με κανέναν τρόπο τη διακριτική τους ευχέρεια ή δεν θα έκανε κάποιον από αυτούς να παραβιάζει τα καθήκοντα των διευθυντών τους ή οποιοδήποτε καθήκον εμπιστευτικότητας να το κάνει), θα ζητήσουν από τους Υπεύθυνους του EBT να αναζητήσουν τις απόψεις των υπαλλήλων της Lush και θα επιδιώξουν να λάβουν υπόψη αυτές τις απόψεις κατά την εξέταση της δράσης σχετικά με αυτήν την όποια προτεινόμενη αλλαγή. Όταν τους ζητηθεί από τη Lush, οι υπεύθυνοι του EBT θα ρωτήσουν όλους τους υπαλλήλους του Lush Group στη μισθοδοσία όλων των εταιρειών Lush σε όλες τις χώρες όπου η Lush δραστηριοποιείται εάν θεωρούν ότι οι προτεινόμενες αλλαγές αποτελούν παραβίαση ή ουσιώδη αλλαγή σχετικά με τις βασικές ηθικές αρχές μας.


Αυτές οι βασικές ηθικές αρχές είναι:

Animal Testing
Η Lush δεν θα πραγματοποιήσει ποτέ ούτε θα αναθέσει δοκιμές σε ζώα. Επιπλέον, θα επιλέγουμε πάντα να αγοράζουμε συστατικά από προμηθευτές που δεν κάνουν δοκιμές σε ζώα. Όπου υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί που κάνουν τις δοκιμές χωρίς ζώα δύσκολες ή αδύνατον να επιτευχθούν, θα αμφισβητήσουμε και θα κάνουμε εκστρατεία για μια πραγματική νομοθεσία cruelty free σε όλες τις αγορές.


Η Lush είναι μια Vegetarian Εταιρεία
Στα προϊόντα χρησιμοποιούνται μόνο χορτοφαγικά συστατικά. Δεσμευόμαστε επίσης να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν πάντα ορισμένες επιλογές vegan στην συλλογή μας.


Εταιρική φορολογική πολιτική
Δεσμευόμαστε να πληρώσουμε έγκαιρα το κατάλληλο ποσό φόρου σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Lush.


Η Lush είναι μια εταιρεία που κάνει καμπάνιες εκστρατείας
Η Lush διεξάγει ενεργά εκστρατείες για θέματα Δικαιωμάτων των Ζώων, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προστασίας του Περιβάλλοντος.


Δίκαιοι μισθοί για το προσωπικό
Η Lush δεσμεύεται να υπερβεί τα κατώτατα κυβερνητικά πρότυπα μισθών και συνθηκών προσωπικού σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.


Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, πάντα
Η δήλωσή μας: «Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, πάντα» είναι η κατευθυντήρια αρχή μας για τη διαφορετικότητα και την ένταξη τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες. Ελπίζουμε να είμαστε πάντα ένα μέρος που τους αγκαλιάζει όλους. Η Lush θα στοχεύει πάντα να απασχολεί και να προωθεί ανθρώπους με βάση τη δύναμη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους, χωρίς προκαταλήψεις ή διακρίσεις οποιουδήποτε τύπου.


Δέσμευση για Διαφάνεια και Εξωτερικούς Ελέγχους
Η Lush θα αναθέσει τακτικούς ελέγχους τρίτων για την Πολιτική Δοκιμών σε Ζώα, τις δεοντολογικές και περιβαλλοντικές πρακτικές της, καθώς και τακτικούς επιχειρηματικούς ελέγχους.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ


Υπάρχουν ορισμένες βασικές αξίες εκτός από αυτές που αναφέρονται παραπάνω, οι οποίες είναι εξίσου θεμελιώδεις για το ήθος της Lush, αλλά οι οποίες θα ορίζονται διαφορετικά με την πάροδο του χρόνου, επηρεαζόμενες από τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία, τις διαφορετικές παγκόσμιες καταστάσεις και τις διαθέσιμες εφευρέσεις και λύσεις.


Ένας ζωντανός πλανήτης
Η Lush πιστεύει ότι είναι μέρος του φυσικού κόσμου, επομένως ο αντίκτυπός – είτε μέσω των συστατικών που χρησιμοποιούμε, του τρόπου με τον οποίο κατασκευάζουμε και μεταφέρουμε αγαθά είτε του τρόπου με τον οποίο παράγουμε ενέργεια – πρέπει να δώσει πίσω περισσότερα από όσα λαμβάνει.


Δίκαιες επιχειρηματικές συναλλαγές με τους προμηθευτές μας
Πιστεύουμε ότι το δίκαιο εμπόριο είναι μια εμπορική εταιρική σχέση που βασίζεται στο διάλογο, τη διαφάνεια και το σεβασμό και επιδιώκει μεγαλύτερη ισότητα στο διεθνές εμπόριο, συμμετέχοντας ενεργά στην υποστήριξη των παραγωγών, στην ευαισθητοποίηση και στην εκστρατεία για αλλαγές στους κανόνες και τις πρακτικές του συμβατικού διεθνούς εμπορίου.


Διατήρηση της ποιότητα των προϊόντων, τις βασικές αξίες, την ικανοποίηση των πελατών και την επίτευξη κέρδους ίσης σημασίας

Η Lush πιστεύει στο δικαίωμα του κέρδους, αλλά καθώς διεξάγονται σημαντικές επιχειρηματικές σκέψεις και προσαρμογές, όλες οι πτυχές των βασικών αξιών της Lush θα συζητηθούν και θα ληφθούν υπόψη. Μια ισορροπημένη επιχείρηση Lush θα προσπαθεί πάντα να βρει κέρδος, διατηρώντας παράλληλα τις βασικές της αξίες.


Φρέσκα και χειροποίητα προϊόντα
Στόχος μας είναι να έχουμε μια καινοτόμα, αποτελεσματική σειρά προϊόντων που παράγονται με χειροποίητο τρόπο, χρησιμοποιώντας φρέσκα συστατικά με τελικό στόχο την πλήρη εξάλειψη της χρήσης συνθετικών συντηρητικών.


Γυμνά Προϊόντα
Ο στόχος μας να ελαχιστοποιήσουμε τη χρήση της συσκευασίας σημαίνει ότι θα προσπαθούμε πάντα να εφευρίσκουμε και να τελειοποιούμε τα "γυμνά" μας προϊόντα.


Ψηφιακή Ηθική
Η Lush θα προσπαθεί πάντα να συμπεριφέρεται με ηθική συνείδηση στο συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό κόσμο. Αγκαλιάζουμε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα σε οτιδήποτε σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και κυκλοφορούμε. Επιστρέφουμε την έρευνα και τον κώδικα σε ανοιχτές κοινότητες. Δεσμευόμαστε να χρησιμοποιούμε υλικό χωρίς σύγκρουση εμπορευμάτων που έχει υψηλή απόδοση αλλά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές 'πράσινης' ενέργειας σε όλη την ομάδα, όπου είναι δυνατόν. Διασφαλίζουμε ότι όλα τα δεδομένα προσωπικού και πελατών της Lush είναι κρυπτογραφημένα, ασφαλή και διαφανή. Οι πελάτες και το προσωπικό μας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ποιες πληροφορίες διατηρούμε για αυτούς.


Ανανεώσιμη ενέργεια
Η παρελθοντική εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα και πυρηνικά για τις ενεργειακές ανάγκες του κόσμου έχει προκαλέσει προβλήματα. Θα αναζητήσουμε και θα ευνοήσουμε την πρόοδο σε νέες πηγές ενέργειας και λύσεις καθώς αυτές θα είναι διαθέσιμες.


Ανακυκλώσιμα υλικά
Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όλα τα προϊόντα να είναι «γυμνά», τότε ο επόμενος στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που χρειάζονται συσκευασία χρησιμοποιούν τα καλύτερα και πιο καινοτόμα υλικά με ελάχιστο αντίκτυπο ή ότι είναι ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά.


Περιβαλλοντικές πολιτικές
Η Lush θα επιδιώκει πάντα να συνεχίσει να επαναπροσδιορίζει τη χρήση των πόρων του κόσμου. Στόχος μας είναι να μειώσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπό μας με πολιτικές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας μεταβαλλόμενης και συνεχώς εξελισσόμενης παγκόσμιας κατάστασης. Θα συνεχίσουμε να θέτουμε σε πρόκληση και να στοχεύουμε σε τομείς όπως οι αεροπορικές μεταφορές, η χρήση ενέργειας, τα υλικά σε χώρους υγειονομικής ταφής, τα ποσοστά ανακύκλωσης, η ρύπανση και η παραγωγή αποβλήτων.