Θα ήταν καλό να δοκιμάσετε ένα πιο φυσικό αποσμητικό;

Συγγραφέας

Kathryn Hindess

Αν νιώθετε ήδη τον ιδρώτα να κυλάει και μόνο με το άκουσμα της φράσης ‘στέρεο αποσμητικό’ ή ‘χωρίς αλουμίνιο’ (*ρίγος*) και πιστεύετε πως μια τέτοιου είδους πιο φυσική εναλλακτική λύση αφορά μόνο τους χίπηδες που λατρεύουν την γκρανόλα, διαβάστε παρακάτω προσεκτικά...


Ο ιδρώτας υπάρχει και θα υπάρχει - αλλά δεν μυρίζει.


Τι είπατε;


Ο ιδρώτας είναι το φυσικό μέσο με το οποίο το σώμα σας ρίχνει την εσωτερική θερμοκρασία του και εξουδετερώνει τις τοξίνες. Αποτελείται κυρίως από νερό και άλατα - νάτριο, κάλιο και μαγνήσιο - τα οποία είναι βασικά για την ηλεκτροχημική ισορροπία του σώματος.

Αυτό δεν σημαίνει πως η οσμή του σώματος είναι απλώς ένα κακό όνειρο - η επαφή με νέους στην εφηβεία ή τα όχι καλά αερισμένα αποδυτήρια είναι αρκετά για να αποδείξουν πως υπάρχει πραγματικά. Ωστόσο, δεν είναι ο ίδιος ο ιδρώτας που μυρίζει αλλά τα βακτήρια πάνω στην επιδερμίδα που διασπούν τα οξέα του ιδρώτα σας.

Ο ιδρυτής της Lush Mark Constantine εξηγεί: ‘Η σωματική οσμή είναι η μυρωδιά των μικροοργανισμών που αποσυντίθενται. Οι μικροοργανισμοί πολλαπλασιάζονται στην περιοχή της μασχάλης επειδή είναι σαν μια τροπική ζούγκλα.’

Τα περισσότερα αντιιδρωτικά προϊόντα (διαφορετικά από τα αποσμητικά) δημιουργούνται χρησιμοποιώντας αλουμίνιο για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την ποσότητα του ιδρώτα. Στις Η.Π.Α κατατάσσονται από τον FDA ως: ‘Ένα φαρμακευτικό προϊόν που εφαρμόζεται τοπικά και μειώνει την παραγωγή του ιδρώτα σε εκείνη την περιοχή.’ Τα συστατικά όπως το χλωριούχο υδροξείδιο του αλουμινίου και το αλουμίνιο-ζιρκόνιο συμπεριφέρονται σαν μια τάπα που εν μέρει μπλοκάρει το στόμιο των ιδρωτοποιών αδένων, μειώνοντας έτσι τη ροή της εφίδρωσης.

Τα αποσμητικά της Lush, αντιθέτως, χρησιμοποιούν αποτελεσματικά συστατικά που είναι χωρίς αλουμίνιο κάνοντάς σας να αισθάνεστε στεγνοί, με αυτοπεποίθηση κι ανεπηρέαστοι από ανεπιθύμητες μυρωδιές ή λεκέδες, επιτρέποντας ταυτόχρονα στο σώμα να κάνει τη δουλειά του.

Αυτό είναι εφικτό εξαιτίας της απορροφητικότητας των συστατικών όπως η σκόνη lycopodium, η μαγειρική σόδα, ο άνθρακας και το τριπυριτικό μαγνήσιο, που μπορούν να απορροφήσουν την έξτρα υγρασία που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η μαγειρική σόδα συναντά την κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο) και το ανθρακικό μαγνήσιο στο T’eo, δημιουργώντας ένα γυμνό, στέρεο αποσμητικό που δεν θα θρυμματιστεί στην πορεία, ούτε θα λυγίσει κάτω από την πίεση του να σας κρατήσει φρέσκους. Περιέχει αγριόκεδρο, λεμονόχορτο και έλαιο τεϊόδεντρου για να καταπολεμήσει τα βακτήρια και να σας κάνει να μυρίζετε φρουτένια κι ελκυστικά. Η βάση του είναι φτιαγμένη από μπλε κερί, ώστε να είναι εύκολο στο κράτημα και στην εφαρμογή όπου κι αν βρίσκεστε.

Δεν έχετε πειστεί ακόμα; Η επιλογή μιας στερεής, γυμνής μπάρας βοηθά στον περιορισμό της συσκευασίας, επομένως είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για αποσμητικό!

Η αξιοποίηση των αιθέριων ελαίων και των φυσικών συστατικών που επηρεάζουν τις φυσικές διεργασίες είναι επίσης βασική για τη σειρά αποσμητικών της Lush. Πάρτε ως παράδειγμα το πατσουλί: το δροσιστικό του αποτέλεσμα αποτρέπει την ανάγκη για εφίδρωση. Σύμφωνα με την εφευρέτρια προϊόντων Helen Ambrosen, το χαρακτηριστικό του καπνιστό άρωμα έχει μεγάλη διάρκεια (‘παραμένει πάνω στην επιδερμίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα’) επομένως, θα μυρίζετε υπέροχα ολόκληρη την ημέρα. Το πατσουλί έχει χρησιμοποιηθεί στο στέρεο αποσμητικό Aromaco. Α, κι ας μην ξεχάσουμε το βοτανικό The Greeench με θυμάρι και φασκόμηλο, το αποσμητικό μας σε μορφή σκόνης.

Να τη λοιπόν η απάντησή σας. Τα φυσικά αποσμητικά είναι υπέροχα στη μυρωδιά και σας κάνουν κι εσάς να μυρίζετε εξίσου όμορφα...

Αν είστε έτοιμοι να τα δοκιμάσετε, πάρτε το χρόνο σας. Μπορεί να υπάρξει μία περίοδος προσαρμογής μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς, ειδικά αν χρησιμοποιούσατε αντιιδρωτικά προϊόντα. Ωστόσο, η υπομονή και η χρήση μερικών παραπάνω στρώσεων κατά τις πρώτες 1-2 εβδομάδες είναι συνήθως αυτό που χρειάζεται για να γίνει η μετάβαση. Θα χαρούμε να μας πείτε τους δικούς σας λόγους που σας οδήγησαν να επιλέξετε ένα φυσικό αποσμητικό της Lush, καθώς και την εμπειρία σας.