Η φροντίδα των χεριών σας

Φωτογραφία
Richard Skins

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να περιποιηθείτε πολύ, πολύ καλά τα χέρια σας. Γιατί, λοιπόν, να μην τους δείξουμε την αγάπη που τους αξίζει;Είτε πληκτρολογείτε στο γραφείο, είτε ασχολείστε με κηπουρική έξω, είτε κάνετε δουλειές στο σπίτι ή τα ψώνια σας, τα χέρια σας σπάνια κάνουν ένα διάλειμμα. Η επιδερμίδα εδώ είναι πολύ ευαίσθητη, με λίγους αδένες ελαίου, που σημαίνει ότι οι παλάμες και τα δάχτυλά σας χρειάζονται λίγη αγάπη για να ξεπεράσουν την έκθεση στον καιρό και τη γενική φθορά της καθημερινής ρουτίνας.

Μπορεί να είναι δύσκολο το να συνηθίσετε να φροντίζετε τα χέρια σας με προσοχή, αλλά μια καλή κρέμα χεριών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε. Η Handy Gurugu έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βούτυρα, περιλαμβάνοντας βούτυρο καριτέ, φυστικιού, κάσιους και αμυγδάλου και είναι ιδανική για να την εφαρμόσετε το βράδυ. Το βούτυρο για τις παρανυχίδες Lemony Flutter είναι γεμάτο με φρέσκο, βιολογικό έγχυμα λεμονιού και βιολογικό έλαιο αβοκάντο για να διασφαλίσει ότι η περιοχή γύρω από τα νύχια σας είναι ενυδατωμένη και ικανοποιημένη!

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν την επιδερμίδα σας, ειδικά τα χέρια σας, οπότε η προστασία τους είναι αναγκαία. Το να φοράτε γάντια όταν βρίσκεστε έξω στο κρύο βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία και να παραμείνει μαλακό μέχρι και το καλοκαίρι. Ωστόσο, οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να είναι εξίσου βλαβερές για τα χέρια σας, οπότε θυμηθείτε να εφαρμόσετε αντηλιακή κρέμα στα χέρια, καθώς και στο σώμα σας, όταν σκοπεύετε να απολαύσετε μια ηλιόλουστη μέρα.

Εάν έχετε πέντε λεπτά, ένα μασάζ χεριών είναι ένας υπέροχος τρόπος για να χαλαρώσετε και να φροντίσετε τα χέρια σας. Χρησιμοποιώντας μια μπάρα μασάζ ή λοσιόν χεριών, δουλέψτε την στις παλάμες, τα δάχτυλα και τους καρπούς σας εστιάζοντας στα σημεία πίεσης. Είναι ένας τέλειος τρόπος για να χαλαρώσετε, για μια στιγμή.

Η εκπαιδεύτρια Spa της Lush, Sophie-Rae Martin δίνει αυτήν τη συμβουλή για να κάνετε ένα μασάζ χεριών στον εαυτό σας ή σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο: “Κάντε μασάζ το προϊόν στην επιδερμίδα χρησιμοποιώντας κινήσεις ανακούφισης, καλύπτοντας όσο μεγαλύτερη περιοχή μπορείτε. Κάντε κυκλικές κινήσεις με τον αντίχειρά σας γύρω από τον καρπό, τόσο στην κορυφή όσο και από την κάτω πλευρά.

“Χρησιμοποιώντας και πάλι τον αντίχειρα, κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στην παλάμη, εστιάζοντας στον μυ του αντίχειρα. Αυτός είναι ένας αρκετά καταπονημένος μυς, οπότε θα αισθανθείτε υπέροχα μειώνοντας την ένταση σε εκείνη την περιοχή. Μπορείτε ακόμη και να κρατήσετε πατημένο το σημείο στην άκρη του μυός - όπου συναντά την υπόλοιπη παλάμη - για ένα σημείο πίεσης που χαλαρώνει.

“Κάντε μασάζ στα δάχτυλά σας, από τη βάση μέχρι τις άκρες και στη συνέχεια τελειώστε με ένα ήπιο τράβηγμα σε κάθε δάχτυλο, γλιστρώντας αργά προς τα πάνω και έπειτα κατεβάζοντάς το απαλά.”


Όποτε μπορείτε, μην ξεχνάτε να κάνετε ένα μασάζ χεριών στον εαυτό σας για λίγα λεπτά.