Δωρεάν μεταφορικά με παραγγελίες άνω των €50

Η εταιρία μας

Η Lush γεννήθηκε μόλις ο τριχολόγος Mark Constantine συνάντησε την αισθητικό Liz Weir στις αρχές του 1970 σε ένα κέντρο αισθητικής στο Pool, της Αγγλίας. Μερικά χρόνια αργότερα, το δίδυμο αυτό συνδύασε τις ιδέες και τη δυναμική του για τη δημιουργία φρέσκων, οργανικών προϊόντων περιποίησης, αρχικά με το όνομα Cosmetics-To-Go. Οι ίδιοι και η ομάδα που είχαν συγκεντρώσει χρησιμοποιούσαν πρώτες ύλες όπως πορτοκάλια, χυμό λεμονιού και κανέλα φτιάχνοντας σαπούνια με διαφόρων ειδών αυτοσχέδια καλούπια- όπως το Sea Vegetable και το Bohemian. Οι πρώτες χειροποίητες βόμβες μπανιέρας (bath bombs) δημιουργήθηκαν επίσης τότε, όπως η Blackberry Bath Bomb!

Η φιλοσοφία της εταιρείας κινήθηκε γύρω από τη χρήση φρέσκων, οργανικών συστατικών, κατάλληλων για χορτοφάγους, με “ηθικές” αγορές από πηγές που τηρούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δίκαιο εμπόριο, έχοντας ως αποτέλεσμα τη δημιουργία χειροποίητων προϊόντων- εκ των οποίων πολλά είναι χωρίς συσκευασία- γύρω από τον βασικότερο πυρήνα: είμαστε ενάντια στις δοκιμές των προϊόντων στα ζώα.

Οι πόρτες του πρώτου καταστήματος άνοιξαν στο Poole το 1995. Μετά από διαγωνισμό για την αλλαγή του ονόματος της εταιρείας, η πελάτισσα Liz Bennett πρότεινε το όνομα ‘LUSH’, το οποίο αντικατοπτρίζει το φρέσκο, πλούσιο, οργανικό χαρακτήρα των προϊόντων. Η θερμή αποδοχή του κοινού οδήγησε στην επέκταση της εταιρείας και στη δημιουργία του πρώτου μεγάλου καταστήματος στο Kings Road, το οποίο σύντομα γέμισε με πελάτες και ανθρώπους από όλο τον κόσμο που ήθελαν να ανοίξουν κατάστημα Lush στη χώρα τους.

Με την πάροδο του χρόνου έχουν ανοίξει πλέον πάνω από 900 καταστήματα σε 50 και παραπάνω χώρες του κόσμου. Τα καταστήματα της Lush στην Ελλάδα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή 120 και στην Αθήνα, στο Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι. Από το Δεκέμβριο του 2016 μοιράζουμε φυσαλίδες και αφρούς, δοκιμάζουμε τα προϊόντα μας μαζί σας και σας προσκαλούμε να αισθανθείτε την εμπειρία μιας ολοκληρωμένης περιποίησης από τα δικά μας χέρια στα δικά σας.