Η Χαρά του Σαπουνιού: Ένας Gourmet Οδηγός Για τη Δημιουργία Σαπουνιού

Συγγραφέας

Jiggly Paul

Πάρτε λίγο από ό,τι σας αρέσει, ελάτε κοντά του και τρίψτε το παντού μέχρι να είστε πλήρως ικανοποιημένοι.


Το 1993 η Κέιτ Μπους μας τα είπε όλα για τις στιγμές της ευχαρίστησής της στο ‘Moments of Pleasure’. Σε αυτό το τραγούδι, ξέχασε βέβαια να αναφέρει το σαπούνι, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Lush δεν έχει ανοίξει τις πόρτες της μέχρι λίγα χρόνια αργότερα, το 1995. Εάν η Kate είχε περιηγηθεί στη Lush αντί να ξαπλώνει σε μια παραλία, είμαστε σίγουροι ότι θα είχε πάρει κάποιο σαπούνι (πιθανώς το Bohemian) και θα μιλούσε για αυτό στους στίχους της, αντί να μιλάει για τον ‘George the Wipe’, προτού τρέξει στους λόφους το επόμενο πρωινό!


Το σαπούνι είναι αυτό που κάνουμε. Είμαστε καλοί σε αυτό. Είναι το άρωμά μας!

Θα μπορούσαμε να σας πούμε όλα όσα έχουμε μάθει για το σαπούνι μέσα στα χρόνια, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, είναι λίγο μια ‘σαπουνόπερα’ και πιθανώς καλύτερα να το αφήσουμε για μια άλλη φορά. Αυτή η στιγμή (της ευχαρίστησης) έχει να κάνει με το να σας πούμε πόσο αγαπάμε το σαπούνι και πόση χαρά παίρνουμε από την παραγωγή και τη χρήση του! Το πλύσιμο είναι κάτι που όλοι κάνουμε κάθε μέρα, οπότε γιατί να μην το κάνουμε να είναι κάτι ξεχωριστό; Είτε είναι μια στιγμή φροντίδας, μια στιγμή απόλαυσης, είτε έχετε έναν φίλο που σας βοηθά να πλυθείτε ή ακόμα κι αν χάνεστε μόνοι σας μέσα στους αφρούς, το σαπούνι είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας απλός καθαρισμός. Για τη Lush είναι μια τέχνη, είναι η τέχνη - μικρά σαπούνια σαν γλυπτά, γεμάτα όμορφα υλικά με κάθε μπάρα να προορίζεται για έναν συγκεκριμένο σκοπό.


Η Marie Kondo λέει ‘να περιβάλλετε τον εαυτό σας μόνο με πράγματα που προκαλούν χαρά!’ Αναρωτηθείτε πότε αισθανθήκατε χαρά τελευταία φορά από τη χρήση μιας βαρετής ‘μπάρας καθαρισμού’ ή από ένα μπουκάλι σαπουνιού για τα χέρια; Ποτέ μάλλον. Η ζωή είναι μικρή, γι’ αυτό γεμίστε την με πραγματικό σαπούνι που προσφέρει στιγμές απόλαυσης κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε.


Όταν πρόκειται για το σχεδιασμό νέων σαπουνιών καθώς και για την ανανέωση των παλιών μας αγαπημένων, η Βασίλισσα του Σαπουνιού και συνιδρύτρια της Lush, Mo Constantine, λέει: ‘Τα έχουμε σκεφτεί καλά όλα. Από το συνδυασμό των αρωμάτων μας έως τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με καλλιεργητές συστατικών και προμηθευτές σε όλο τον κόσμο, μαζί με την τεχνογνωσία των chef των προϊόντων μας στο εργοστάσιο και τη δημιουργικότητα των εφευρετών - συλλέγουμε τα καλύτερα σημεία από ό,τι κάνουμε για να δημιουργήσουμε την απόλυτη συλλογή σαπουνιών.’ Ήρθε η ώρα να ερωτευτείτε ξανά με το σαπούνι - η καθαριότητα είναι απλώς το ωραίο συνοδευτικό!


Είτε πρόκειται για ελιά, argan ή μείγμα καρύδας και ελαιοκράμβης, τα έλαια αυτά επιλέγονται για να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή βάση για το κάθε συγκεκριμένο σαπούνι. Τα αιθέρια έλαια που απαρτίζουν το άρωμα επιλέγονται προσεκτικά και αναμειγνύονται έτσι ώστε να ταιριάζουν με τη διάθεση που προσφέρει αυτό το σαπούνι. Είτε χρησιμοποιώντας σπόρους παπαρούνας για απολέπιση, είτε χτυπώντας τη βάση σαπουνιού για να δημιουργήσουμε σχέδια που μοιάζουν με μαρέγκα ή η προσθήκη μιας έκρηξης εσπεριδοειδών με χυμό φρέσκων πορτοκαλιών και λεμονιών, όταν χρησιμοποιείτε σαπούνι της Lush, όλες οι αισθήσεις σας παίρνουν μέρος και όποτε χρειάζεστε μια αλλαγή μπορείτε να προχωρήσετε απλά στο επόμενο!


Τα σχήματά τους έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν τέλεια στο χέρι σας και να στέκονται στην βάση τους, περιμένοντας να τα χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά. Είναι τόσο ελκυστικά που μπορεί να βρείτε τους καλεσμένους σας, τα εγγόνια σας και όποιον είναι τυχερός να χρησιμοποιούν το μπάνιο σας για να πλένονται περισσότερο μαζί τους! Πιθανόν θα σας έχουν ρωτήσει με θαυμασμό: ‘από που είναι αυτό το σαπούνι;’

Η τωρινή συλλογή μας είναι γεμάτη με λαχταριστά σαπούνια - αριστουργήματα, θα δείτε πως θα ψάχνετε αφορμές να λερωθείτε, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά! (δεν χρειάζεται να είστε λερωμένοι βέβαια, όμως σίγουρα κι αυτό βοηθά!)

Εάν έχετε δοκιμάσει το σαπούνι Lush στο παρελθόν, αλλά όχι πρόσφατα τότε είναι η ιδανική στιγμή για να ξανα-συστηθείτε μαζί τους και αν δεν τα έχετε ξαναγνωρίζει, τι περιμένετε; Δείτε τα όλα τώρα! Μοιράστε χαρά!

Ήρθε η ώρα να ερωτευτείτε ξανά με το σαπούνι - η καθαριότητα είναι απλώς το ωραίο συνοδευτικό!