Η Ηθική Πολιτική των Αγορών μας

Συγγραφέας

Jiggly Paul

Στη Lush είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργικότητά μας και αυτό δεν σχετίζεται μόνο με τα προϊόντα μας. Από την αρχή ο στόχος μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε τα καλύτερα, ασφαλέστερα και πιο όμορφα συστατικά.


Ανακαλύψαμε ότι για να βρούμε τα καλύτερα συστατικά, πρέπει να βγούμε έξω και να τα αναζητήσουμε στον κόσμο. Η αφοσιωμένη Ομάδα Αγορών μας εργάζεται αδιάκοπα για να εξασφαλίσει ότι παίρνουμε αυτό ακριβώς που ζητάμε. Συχνά αυτό συνεπάγεται μια πολύ δημιουργική σκέψη και εύρεση λύσεων σε προβλήματα, όπως η προμήθεια των καλύτερων αιθέριων ελαίων και απόλυτων από συστατικά, των καλύτερων φυσικών πρώτων υλών, ασφαλή συνθετικών, η χρήση 100% ανακυκλωμένων συσκευασιών ή η αφαίρεση του φοινικέλαιου από τα προϊόντα μας. Στη Lush έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση ως προς τις κοινότητες και τις περιοχές από τις οποίες αγοράζουμε τα συστατικά μας. Πιστεύουμε ότι τα συστατικά μας πρέπει να αγοράζονται με σεβασμό, ως προς το περιβάλλον και τον κοινωνικό αντίκτυπο. Η Lush υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες του Δικαίου Εμπορίου και του Κοινοτικού Εμπορίου. Ανακαλύπτουμε τις επιπτώσεις των αγορών μας στους ανθρώπους και το περιβάλλον και λαμβάνουμε υπεύθυνες αποφάσεις σχετικά με το πού, από ποιον και πώς αγοράζουμε τα συστατικά και τη συσκευασία για τη Lush.

Ηθικές Εκτιμήσεις κατά την αγορά

• Τα δικαιώματα των εργαζομένων - ενώσεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις, υγεία και ασφάλεια, δικαίωμα άδειας, δίκαιη αμοιβή, ώρες εργασίας, διακρίσεις, όχι παιδική εργασία.
• Το περιβάλλον - βιολογικά υλικά, αειφορία, απειλούμενα με εξαφάνιση είδη, εκπομπές ρύπων στην ξηρά και στο νερό, χρήση πόρων για την επεξεργασία συστατικών, όχι γενετική τροποποίηση...
• Την προστασία των ζώων - Δεν πραγματοποιούνται δοκιμές στα ζώα για συστατικά. Χρησιμοποιούμε μόνο συστατικά κατάλληλα για χορτοφάγους.
• Τις μεταφορές - Την απόσταση που διανύουν τα συστατικά μας, την ελάχιστη εναέρια μεταφορά εμπορευμάτων, τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιούνται.

Αγοράζουμε…

• Το 1/6ο της παγκόσμιας συγκομιδής του απόλυτου από άνθος πορτοκαλιού από μικρούς κήπους με πορτοκαλιές στην Τυνησία.
• Το 1/8ο του ελαίου Neroli παγκοσμίως, μαζεμένο με το χέρι από τις νεραντζιές της Τυνησίας
• Το 1/10ο της παγκόσμιας καλλιέργειας απόλυτου από τούρκικο τριαντάφυλλο, που συγκεντρώνεται από τους νομάδες Ρομά
• Ρητίνη βενζόης αξίας 5 χωριών από τις δύσβατες ορεινές περιοχές του Βόρειου Λάος. Μία από τις φτωχότερες χώρες της Νότιας Ανατολής
• Βούτυρο καριτέ Δικαίου Εμπορίου, υποστηρίζοντας 400 γυναίκες σε απομακρυσμένες περιοχές της Γκάνα
• 55 τόνους οργανικού, βουτύρου κακάο Δικαίου Εμπορίου από την Κόστα Ρίκα και τη Δομινικανή Δημοκρατία
• Σχεδόν το 1/5ο της εισαγόμενης χέννας του Ηνωμένου Βασιλείου, ένας επιβλητικός αριθμός 50 τόνων
• Έλαιο σανδαλόξυλου που ισοδυναμεί με την αξία ενός νησιού του νότιου Ειρηνικού (για να αποφύγουμε τους απαγωγείς, τη μαφία και το λαθρεμπόριο στην Ινδία), το οποίο αποκτάται με μεθόδους αειφόρου ανάπτυξης από τις ιθαγενείς φυλές Kanak
• Το 1/3ο της συνολικής καλλιέργειας από το γαλάζιο χαμομήλι της Ουγγαρίας
• 150 μπουκέτα λουλουδιών την εβδομάδα ή περίπου 8.000 ανά έτος, για χρήση στα φρέσκα προϊόντα μας.
• 25 τόνους βιολογικών φρούτων ετησίως και 50 τόνους φρέσκων φρούτων και λαχανικών ανά έτος, βιολογικών αλλά και τοπικών όποτε το επιτρέπει ο καιρός.
• Η Lush έχει επίσης σταματήσει να χρησιμοποιεί περίπου 250 τόνους φοινικέλαιου σε μια προσπάθεια να σώσει τους ουρακοτάγκους και τον απειλούμενο βιότοπό τους στα τροπικά δάση της Ινδονησίας.


Προμηθευτές που στηρίζουμε

Για πολλά χρόνια είχαμε μια πολιτική που αποσκοπούσε στην αγορά των υλικών μας απευθείας από τους παραγωγούς: τους αγρότες, τους καλλιεργητές και τους μεταποιητές, όπου ήταν δυνατόν, για να μάθουμε την αληθινή ιστορία κάθε συστατικού. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα αγορών μας ταξιδεύει στον κόσμο επισκέπτοντας τους προμηθευτές, για να συναντήσει τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή τη διαδικασία. Βλέπουμε από πρώτο χέρι πώς ένα συστατικό καλλιεργείται, συγκομίζεται, εξορύσσεται, επεξεργάζεται το κτλ. Αυτό μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τις πρώτες ύλες, από πού προέρχονται, τον τρόπο παραγωγής τους, ποιά πιθανά εργασιακά ή περιβαλλοντικά ζητήματα μπορεί να προκύψουν και τι μπορεί να επηρεάσει το κόστος των υλικών (εποχικότητα, καλλιέργειες, κλίμα, κ.λπ.).


Η αγορά των υλικών μας μέσω της επικοινωνίας πρόσωπο με πρόσωπο μας βοηθά επίσης να καλλιεργούμε καλές, ειλικρινείς, μακροπρόθεσμες παραγωγικές σχέσεις με τους παραγωγούς/προμηθευτές και εγγυάται την αδιάκοπη προσφορά υλικών καλής ποιότητας για να κατασκευάζουμε τα προϊόντα μας. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι οι προμηθευτές μας κατανοούν τις ανάγκες της επιχείρησής μας και εμείς κατανοούμε με τη σειρά μας τους περιορισμούς των λειτουργιών τους.


Μέσω της άμεσης αγοράς από τους παραγωγούς είμαστε επίσης σε θέση να υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε στη χρηματοδότηση ορισμένων πραγματικά αξιόλογων και προοδευτικών σχεδίων παγκοσμίως που μας κάνουν περήφανους.


Όταν η Ομάδα Αγορών δεν ταξιδεύει στον κόσμο, παρέχει τακτικές ενημερώσεις, αναφορές και παρουσιάσεις πληροφοριών σχετικά με:


• Τις πηγές των πρώτων υλών που αγοράζουμε για να φτιάξουμε τα προϊόντα μας
• Το Δίκαιου Εμπόριο και τα εμπορικά projects κοινοτήτων
• Τη λίστα των προμηθευτών
• Την κατάσταση των συστατικών
• Τις εμπειρίες τους σχετικά με τα ταξίδια αγορών (συχνά πολύ απαιτητικά!)


Αυτό εξελίσσεται διαρκώς καθώς η επιχείρηση της Lush μεγαλώνει και αναπτύσσουμε περισσότερες σχέσεις με προμηθευτές σε όλο τον κόσμο.


Παιδική εργασία


Η θέση μας σχετικά με την παιδική εργασία συγκλίνει με τα πρότυπα της ΔΟΕ. Πιστεύουμε ότι η ελάχιστη ηλικία εργασίας δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από την ηλικία κατά την οποία ολοκληρώνεται η υποχρεωτική εκπαίδευση σε κάθε τόπο. Επιμένουμε στο να μην εμπλέκονται οι προμηθευτές μας σε οποιουδήποτε είδους παιδική εργασία. Σε περίπτωση που οι προμηθευτές λάβουν γνώση πως πραγματοποιείται παιδική εργασία, αναμένουμε από αυτούς να συμμετάσχουν στη στήριξη προγράμματος κατάρτισης και μετάβασης των παιδιών πίσω στην εκπαίδευση.Στη Lush έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση ως προς τις κοινότητες και τις περιοχές από τις οποίες αγοράζουμε τα συστατικά μας. Πιστεύουμε ότι τα συστατικά μας πρέπει να αγοράζονται με σεβασμό, ως προς το περιβάλλον και τον κοινωνικό αντίκτυπο.