Γυμνό αφρόλουτρο; Δεν εννοείτε σαπούνι;

Συγγραφέας

Amber Baker

‘Γυμνό αφρόλουτρο, τι άλλο θα δούμε!’Μην ανησυχείτε, ξέρουμε ακριβώς τι σκέφτεστε...


'Γυμνό αφρόλουτρο… Αυτό δεν είναι απλά ένα σαπούνι;'


Όχι, δεν πρόκειται για μια ολοκαίνουργια λέξη-κλειδί της βιομηχανίας. Τα γυμνά αφρόλουτρα λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τα αντίστοιχα υγρά. Ωστόσο, αντί να βρείτε εναλλακτική λύση χωρίς συσκευασίες, θα βρείτε αυτήν την καινοτόμα επιλογή χωρίς καθόλου μα καθόλου συσκευασία!

Με την πρώτη ματιά μπορεί να μοιάζουν με τα σαπούνια που έχετε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τα γυμνά αφρόλουτρα gel δεν περιέχουν καμία βάση σαπουνιού, αλλά μοιράζονται περισσότερα κοινά συστατικά με το υγρό αφρόλουτρο και μάλιστα είναι συμπυκνωμένα στο διπλάσιο βαθμό, ώστε να καταλήγετε κερδισμένοι με αυτό το εναλλακτικό, στερεό αφρόλουτρο.


'Γιατί να είναι ‘γυμνό’;'

Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε ένα lifestyle χωρίς συσκευασίες για να μπείτε στο ντουζ με ένα γυμνό αφρόλουτρο. Η δημιουργία ενός γυμνού προϊόντος όχι μόνο εξοικονομεί συσκευασία, αλλά καθιστά επίσης τα αφρόλουτρα gel σας πιο βολικά για ταξίδι. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πόσα ml επιτρέπεται να πάρετε μαζί και ταυτόχρονα μειώνονται τα απορρίμματα.

Το 2016, πουλήσαμε πάνω από 5 εκατομμύρια μπουκάλια αφρόλουτρου, εάν μόνο οι μισοί από τους πελάτες που αγόρασαν αυτά τα μπουκάλια άλλαζαν στα γυμνά αφρόλουτρα, θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε περίπου 2,6 εκατομμύρια μπουκάλια από το να καταλήξουν στα απορρίμματα. Αυτό είναι κάτι για το οποίο αξίζει να 'απογυμνωθούμε.'


‘Ακόμα μου ακούγεται σαν το σαπούνι, ποια συστατικά το κάνουν διαφορετικό;’

Το σαπούνι μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας μια ποικιλία διαφορετικών συστατικών ως βάση σαπουνιού. Θα βρείτε ένα μείγμα ελαιοκράμβης και ελαίου καρύδας στα περισσότερα Lush σαπούνια, καθώς και λάδι argan και ελαιόλαδο στα σαπούνια gourmet.

Τα γυμνά αφρόλουτρα δεν κατασκευάζονται με βάση σαπουνιού, στην πραγματικότητα περιέχουν τα περισσότερο τα ίδια συστατικά με τα αντίστοιχα υγρά αφρόλουτρα με λίγα μόνο συστατικά να είναι διαφορετικά.

Το συστατικό που τα καθιστά στερεά είναι το στεατικό νάτριο. Χρησιμοποιούμε αυτό το συστατικό και στα γυμνά αποσμητικά μας καθώς πυκνώνει και βοηθά στη σκλήρυνση του μείγματος, εκμηδενίζοντας την ανάγκη συσκευασίας. Η προπυλενογλυκόλη έχει επίσης προστεθεί στη φόρμουλα του γυμνού αφρόλουτρου, ένα υγραντικό συστατικό που θα βοηθήσει να προσελκύσει και να διατηρήσει την υγρασία στο δέρμα. Μειώνει επίσης την ανάπτυξη βακτηρίων και έχει προστεθεί για να κάνει τα γυμνά αφρόλουτρα αυτο-συντηρούμενα.


'Λειτουργεί όπως ακριβώς το αφρόλουτρο;'

Να είστε σίγουροι! Τα γυμνά αφρόλουτρα gel σας χαρίζουν το ίδιο δυνατό άρωμα και την σαπουνάδα που έχετε συνηθίσει από τα συσκευασμένα προϊόντα.

Είναι διπλάσια συμπυκνωμένα από ότι τα υγρά αφρόλουτρα gel και συνεπώς διαρκούν το διπλάσιο διάστημα, καθιστώντας τα πιο οικονομικά, χωρίς να υπάρχει η συσκευασία του μπουκαλιού. Έτσι, μπορείτε να αποχαιρετήσετε την περιττή συσκευασία και δεν θα ανησυχείτε μήπως ζουλήξετε κατά λάθος περισσότερο προϊόν από όσο χρειάζεστε.

Αφού τελειώσετε με το πλύσιμό σας και αισθάνεστε καθαροί κι αναζωογονημένοι, απλώς αφήστε το στην άκρη να στεγνώσει μέχρι την επόμενη φορά.


'Αν αυτά τα γυμνά αφρόλουτρα είναι τόσο απίθανα, γιατί υπάρχουν ακόμα τα συσκευασμένα;'

Πιστεύουμε στο να μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας την επιλογή και να τους αφήσουμε να επιλέξουν το προϊόν που τους ταιριάζει καλύτερα και που τους ωφελεί. Έχοντας γυμνά αφρόλουτρα στην συλλογή μας σημαίνει πως μπορείτε να επιλέξετε ποιός τύπος αφρόλουτρου λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Έτσι, αν κάνετε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο και θέλετε κάτι που να μπορείτε να ρίξετε στην τσάντα σας στην πτήση ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο για να αλλάξετε τη ρουτίνα σας, η επιλογή του ‘γυμνού’ δεν ήταν ποτέ πριν τόσο εύκολη.