Προτιμάμε ένα κουτί με Eco Flo

Τα φρούτα γνωρίζουν καλύτερα το μυστικό της τέλειας συσκευασίας. Οι μπανάνες έχουν τη φωτεινή, βιοδιασπώμενη θήκη τους, τα πορτοκάλια έχουν το περιτύλιγμά τους που γίνεται λίπασμα, και τα μήλα διαθέτουν φλούδα που δεν περιορίζεται μόνο για τα σκουπίδια. Στη Lush πιστεύουμε πως τα πακέτα μας θα πρέπει να έχουν έναν εξίσου ευφυή σχεδιασμό.


Η φύση είναι γεμάτη έμπνευση. Την αξιοποιούμε όσο περισσότερο μπορούμε στα φαντασμαγορικά προϊόντα μας, γεμάτα με φυσικά συστατικά. Επίσης, την προστατεύουμε στηρίζοντας τι υπέροχες περιβαλλοντικές ομάδες, μέσω πρωτοβουλιών όπως η Charity Pot. Όταν αυτοί οι στόχοι συνδυάζονται έχουν ως αποτέλεσμα την αειφόρο συσκευασία.


Στην αρχή δοκιμάσαμε τα ποπ κορν (ναι, καλά ακούσατε). Μπορούσαμε να τα μεταφέρουμε στη μορφή μικρών σπόρων, ελαττώνοντας τις εκπομπές καυσαερίων από τη μεταφορά, μειώνοντας το απαιτούμενο βάρος των φορτηγών κατά την παραγωγή. Επιπλέον, μπορούσε να κομποστοποιηθεί αμέσως μετά τη χρήση - και σαν ένα έξτρα πλεονέκτημα - η προσθήκη τους στα πακέτα θύμιζε μια βόλτα στο σινεμά.


Στη συνέχεια, συνειδητοποιήσαμε πως μπορούσαμε να προχωρήσουμε κι άλλο, ως το 23% για την ακρίβεια.


Τα Eco Flo, ένα απλό υλικό από άμυλο, απαιτούν λιγότερο από 23% ενέργεια για να παραχθούν απ’ ότι τα ποπ κορν. Εμφανισιακά, μοιάζουν λίγο με τα γαριδάκια Wotsits, αν εκείνα ήταν λευκά και -αλίμονο- μη βρώσιμα (άρα δεν είναι γαριδάκια επακριβώς, όμως πήρατε μία ιδέα). Είναι επίσης πολύ πιο αποτελεσματικά: ένας τόνος αμύλου παράγει 7.5 φορές περισσότερο υλικό συσκευασίας απ’ ότι ένας τόνος σπόρων.


Για την παραγωγή των Eco Flo, το άμυλο καλαμποκιού αναμειγνύεται με μικρές ποσότητες νερού και εξωθείται υπό υψηλή πίεση και θερμότητα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα πολυμερικής αλυσίδας, λειτουργώντας επιτυχώς σαν θερμοπλαστικό, με παρόμοιες ιδιότητες με το πολυστυρένιο. Τότε που δημιουργούσαμε τα ποπ κορν, οι κινητήρες θέρμαιναν τον αέρα, ο οποίος έκανε τα σποράκια να σκάνε. Με τη διαδικασία των Eco Flo, η θερμότητα προκαλείται με την τριβή και μεταφέρεται κατευθείαν στο άμυλο, εξοικονομώντας σημαντικές ποσότητες ενέργειας.

Σε αντίθεση με τα κανονικά πλαστικά, τα Eco Flo βιοδιασπώνται γρήγορα στο νερό και το έδαφος. Οι δοκιμές που διεξήχθησαν από το πανεπιστήμιο Brunel και Humberside συμπέραναν πως είναι πιο αποτελεσματικά για την ασφάλεια και την προστασία κατά την μεταφορά, απ’ ότι τα αντίστοιχα υλικά από πολυστυρένιο.


Αυτό τα κάνει ιδανικά για την ασφαλή μεταφορά των αγαπημένων σας Lush προϊόντων κατευθείαν ως την πόρτα σας. Αν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε τα προϊόντα σας για κάποια άλλη μέρα, πάρτε μια χούφτα και ρίξτε τα σε κάποιο κουτί, συρτάρι ή τσάντα μακιγιάζ για προστασία, προτού βάλετε οτιδήποτε άλλο μέσα για μελλοντική χρήση.


Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα χρωματιστά ή εντυπωσιακά, όμως είναι η αδυναμία μας.

Τα Eco Flo, ένα απλό υλικό από άμυλο, χρειάζεται 23% λιγότερη ενέργεια παραγωγής απ’ ότι το ποπ κορν.